Δεύτερο θύμα της γρίπης του Η1Ν1 στη Μεσσηνία

Δεύτερο θύμα της γρίπης του Η1Ν1 στη Μεσσηνία

Μία 54χρονη γυναίκα από τη Σπάρτη, με πολλά προβλήματα υγείας, έχασε τις προηγούμενες ημέρες τη ζωή της, έπειτα από νοσηλεία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, έχοντας προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1.
Η άτυχη γυναίκα διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας από τη Σπάρτη, πριν από περίπου 1 μήνα και νοσηλεύθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές από το νοσοκομείο, έπασχε από νοσογόνο παχυσαρκία και ύστερα από ένα μήνα νοσηλείας κατέληξε από σοβαρή προσβολή του αναπνευστικού. Μάλιστα, η κατάστασή της ήταν ήδη επιβαρυμένη όταν εισήχθη στη ΜΕΘ και παρά την προσωρινή βελτίωση που παρουσίασε κάποια στιγμή, δεν κατάφερε να το ξεπεράσει.
Εξαιτίας της γρίπης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει καταλήξει κι ένας 63χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ. Ένα τρίτο άτομο, που επίσης νοσηλευόταν στη ΜΕΘ, έχει αναρρώσει και έχει επιστρέψει σπίτι του.
Επίσης, σύμφωνα με το διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Αποστολόπουλο, έχουν επιβεβαιωθεί άλλα 3 κρούσματα Η1Ν1 σε ασθενείς. Ο ένας ασθενής μετά τη νοσηλεία έχει αναρρώσει και έχει πάρει εξιτήριο, ενώ άλλοι δύο νοσηλεύονται σε θάλαμο του νοσοκομείου, με θετική πορεία στην υγεία τους.
Β.Β.