Δηλώσεις στον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στο Δήμο Καλαμάτας


Μέχρι τη 18η Μαρτίου 2014 πρέπει να σπεύσουν να αναγγείλουν την ζημιά που έχουν υποστεί στις καλλιέργειές τους οι αγρότες που επλήγησαν στις 3 Μαρτίου από την κακοκαιρία στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες Καλαμάτας, Ασπροχώματος, Σπερχογείας, Αντικαλάμου, Λαιΐκων και Βέργας.
Όπως ανακοινώθηκε, αναγγελία ζημιάς μπορούν να κάνουν όσοι παραγωγοί επλήγησαν από βροχόπτωση, πλημμύρα και ανεμοθύελλα, στην ανταποκρίτρια του ΕΛΓΑ, Αγγελική Σταματελοπούλου, στο Δήμο Καλαμάτας, Παπατσώνη 4 (τηλ. 27213-60846).
Απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμπλήρωση της δήλωσης είναι η αστυνομική ταυτότητα, ο ΑΦΜ, ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού της Τράπεζας Πειραιώς και η δήλωση καλλιέργειας / εκτροφής, όπως αυτή υπεβλήθη στο πλαίσιο των Ενιαίων Αιτήσεων Εκμετάλλευσης του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Επίσης, σε περίπτωση ζημιάς σε καλλιέργεια πατάτας, κατά την υποβολή της δήλωσης ζημιάς ο παραγωγός είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει φωτοαντίγραφα των τιμολογίων αγοράς πατατόσπορου ή πιστοποιητικό ιδιοπαραγωγής από την αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.