Δυναμικό παρών έδωσαν οι λογιστές από τη Μεσσηνία στη συγκέντρωση της Αθήνας

Δυναμικό παρών έδωσαν οι λογιστές από τη Μεσσηνία στη συγκέντρωση της Αθήνας

«Δεν πάει άλλο» διαδήλωσαν οι φοροτεχνικοί – λογιστές

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Φοροτεχνικών-Λογιστών κατά των νέων νόμων (ν.4172/2013, ν.4174/2013), των εξοντωτικών προστίμων και της συνεχούς επιβολής ανεφάρμοστων υποχρεώσεων στις οποίες ο κλάδος αδυνατεί να ανταποκριθεί, πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Συντάγματος την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι.
Συγκεντρώθηκαν πάνω από 4.000 Λογιστές-Φοροτέχνες από όλα τα μέρη της Ελλάδος (Κρήτη, Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Σαντορίνη, Μεσσηνία, Ημαθία κ.λπ., οι οποίοι έκλεισαν τα γραφεία τους) και θεωρείται η μεγαλύτερη συγκέντρωση του κλάδου που έχει γίνει μέχρι τώρα.
Αξιοσημείωτη ήταν η δυναμική παρουσία επαγγελματιών από τη Μεσσηνία, όπως οι: Παναγιώτης Παπουτσής, Γιάννης Μαρινόπουλος, Αναστασία Κανελλοπούλου, Δημήτρης Μαρινόπουλος, Δημήτρης Τσίχλης, Γεωργία Βασιλάκη και Δημήτρης Μπούχαλης.
Μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία γύρω από την Πλατεία – Πανεπιστημίου – Ομήρου –Σταδίου, η οποία κατέληξε στο υπουργείο Οικονομικών, όπου παραδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας.
Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο ψήφισμα, «τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωση το τελευταίο εξάμηνο, ακροβατούμε ανάμεσα σε εγκυκλίους και απελπισμένους επιχειρηματίες – πολίτες αυτής της χώρας. Ελάχιστοι πέρα από εμάς μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος της καταστροφής της οικονομίας της χώρας. Είμαστε αποδέκτες του ανθρώπινου πόνου και της απόγνωσης που όλοι ζούμε αυτό το διάστημα.
Κάθε μέρα που ξημερώνει, φέρνει νέα μέτρα από την κυβέρνηση, πιο επώδυνα από τα χθεσινά, μέτρα που μας οδηγούν σε οικονομική και κοινωνική περιθωριοποίηση. Το αβέβαιο και συνεχώς μεταβαλλόμενο φορολογικό τοπίο, η έλλειψη ξεκάθαρων διατάξεων, οι αμφιλεγόμενες ερμηνευτικές προσεγγίσεις, οι ασφυκτικές καταληκτικές προθεσμίες, ο φόρτος εργασίας των τρεχουσών υποχρεώσεων, τα μεγάλα πρόστιμα που καραδοκούν και άλλα πολλά, σφίγγουν σαν βρόχος το λαιμό μας.
Δεν είμαστε ούτε έχουμε σκοπό να γίνουμε συνένοχοι μιας σιωπηρής συγκατάβασης. Δεν είμαστε οι αντικαταστάτες ούτε οι άμισθοι φοροεισπράκτορες που καλύπτουν την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού. Δε διαπραγματευόμαστε την επαγγελματική και την ανθρώπινη αξιοπρέπειά μας. Δεν είμαστε φοροφυγάδες ούτε καταδότες».

Συνάντηση με Θ. Πετράκο
Στο μεταξύ, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Λογιστών Ν. Μεσσηνίας, Παναγιώτη Παπουτσή και τα μέλη της Επιτροπής Λογιστών Ν. Μεσσηνίας, Δημήτρη Μαρινόπουλο, Δημήτρη Τσίχλη και Γιάννη Μαρινόπουλο. Στη συνέχεια παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό στους λογιστές της Μεσσηνίας που παρακολουθούσαν το σεμινάριο για τις αλλαγές στη φορολογία, το οποίο οργάνωσε ο σύλλογός τους.
Οι εκπρόσωποι των λογιστών ενημέρωσαν το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.