Ενδιαφέρεται και η αντιτρομοκρατική για τη ληστεία στο Δώριο

Ενδιαφέρεται και η αντιτρομοκρατική για τη ληστεία στο Δώριο

Ληστεία Δωρίου, όπως λέμε ληστεία Κλειτορίας

Της Βίκυς Βετουλάκη

Ίδια μεθοδολογία και κοινά χαρακτηριστικά βλέπουν οι αρχές στη ληστεία της Τράπεζας του Δωρίου, που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, και στην αιματηρή ληστεία στην Κλειτορία Αχαΐας, στις 10 Μαρτίου.
Μάλιστα, στην περίπτωση της ληστείας στην Κλειτορία δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων ήθελαν να υπάρχει άμεσο ενδιαφέρον από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, διότι η υπόθεση απέπνεε «άρωμα τρομοκρατίας».

Η περίπτωση της Κλειτορίας…
Οι πληροφορίες μιλούν για νεαρά άτομα και στις δύο περιπτώσεις, ενώ η οργάνωση της ληστείας έχει πάρα πολλά κοινά σημεία.
Στις 10 Μαρτίου, στην Κλειτορία, η ληστεία στην Τράπεζα Πειραιώς σημειώθηκε στις 2.30 μετά το μεσημέρι. Οι δύο δράστες μπήκαν στο υποκατάστημα, με τον έναν να φορά γυαλιά μυωπίας και πιθανόν περούκα και τον άλλον να έχει μούσι. Με την απειλή όπλων αφαίρεσαν περίπου 3.800 ευρώ από τα ταμεία. Μάλιστα, η ενεργοποίηση εσωτερικού συναγερμού έφερε γρήγορα στην τράπεζα αστυνομικό της Κλειτορίας, με αποτέλεσμα να υπάρξει ανταλλαγή πυροβολισμών και τραυματισμός του.
Φεύγοντας από την τράπεζα οι ληστές επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε καμένο σε κοντινή απόσταση και διέφυγαν με άλλο όχημα.

και του Δωρίου
Στην περίπτωση του Δωρίου, είναι η τέταρτη φορά που ληστές βάζουν στο «μάτι» την τράπεζα. Φορώντας γυαλιά ηλίου και περούκες, με την απειλή όπλων (πιστόλι και καλάσνικοφ) ζήτησαν τα χρήματα. Πήραν κάτι λιγότερα από 20.000 ευρώ και καθώς φοβήθηκαν ότι έχουν γίνει αντιληπτοί, πήγαν στην έξοδο της τράπεζας παίρνοντας μαζί τους το διευθυντή και μία υπάλληλο. Αφήνοντάς τους επιβιβάστηκαν σε μπλε αυτοκίνητο, όπου τους περίμεναν δύο συνεργοί τους και κατευθύνθηκαν προς την έξοδο της πόλης.
Λίγες ώρες αργότερα, και σε απόσταση περίπου 1 χιλιομέτρου από το Δώριο, οι αστυνομικοί – όπως και στην Κλειτορία – βρήκαν καμένο το αυτοκίνητο διαφυγής. Σύμφωνα με την έρευνα των Αρχών, είχε κλαπεί τις προηγούμενες ημέρες από την Αθήνα.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας ερευνούν εξονυχιστικά το υποκατάστημα της τράπεζας, τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες, αλλά και την περιοχή που βρέθηκε καμένο το αυτοκίνητο, προκειμένου να εντοπίσουν κάποιο αξιοποιήσιμο στοιχείο.
Ακόμη, έχουν πάρει καταθέσεις από τους υπαλλήλους της τράπεζας, που ήλθαν αντιμέτωποι με τους ληστές, αλλά και από κατοίκους της περιοχής που είδαν τους δράστες την ώρα που έφευγαν.