Επιτέλους μέτρα για τα αδέσποτα τετράποδα


Οικίσκος παραχωρείται από το Δήμο Καλαμάτας στο Φιλοζωικό Όμιλο, κατόπιν υπογραφής συμβάσεως χρησιδανείου προχθές από το δήμαρχο Παν. Νίκα και τον Πρόεδρο του Ομίλου Δημήτρη Κούμανη. Ο ξύλινος αυτός οικίσκος βρίσκεται στην οδό Νέδοντος, νοτίως της γέφυρας της οδού Μακεδονίας και θα στεγάσει τα γραφεία του Φιλοζωικού καθώς και εγκαταστάσεις φροντίδας των ζώων.
«Η συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας με το Φιλοζωικό Όμιλο είναι διαρκής και επωφελέστατη για το Δήμο, για τους δημότες και ιδίως για τα άμοιρα τα ζώα, κυρίως σκύλους, που εγκαταλείπονται από ορισμένους», επεσήμανε ο δήμαρχος σε δηλώσεις του.
Ο Π. Νίκας ανέφερε ακόμη ότι ο Δήμος Καλαμάτας προωθεί τη διαδικασία αγοράς 500 σάκκων ζωοτροφής κατάλληλης για σκυλιά κυρίως, την οποία θα δίδει στο Φιλοζωικό Όμιλο, που θα φροντίζει για την παροχή τροφής σε αδέσποτα με οργανωμένο τρόπο, σε χώρους που από κοινού έχουν εντοπισθεί ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα.
Επίσης, πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί ο χώρος στον οποίο – κατόπιν συνεργασίας Δήμου και Φιλοζωικού – θα συγκεντρώνονται τα αδέσποτα που εμφανίζουν επιθετικότητα, προκειμένου να υποβληθούν στον έλεγχο που προβλέπει ο νόμος.
Ο κ. Κούμανης ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο για τη συνεργασία, τονίζοντας πως ο δήμος έχει αναγνωρίσει έμπρακτα τις προσπάθειες του Φιλοζωικού Ομίλου και με τις δομές που του παραχωρεί, διευκολύνει τη συνέχιση του έργου του.