Καταδικάσθηκε σε 12 χρόνια ο δικηγόρος για απάτη

Καταδικάσθηκε σε 12 χρόνια  ο δικηγόρος για απάτη

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε τελεσίδικα ο δικηγόρος Καλαμάτας ο οποίος χθες αργά το μεσημέρι καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας σε 12 χρόνια κάθειρξης για απάτη κατ’ εξακολούθηση, ύψους περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ, κατά των τραπεζών Alpha Bank και Εμπορική Καλαμάτας, τα έτη 2001 και 2002.
Η υπόθεση είχε εκδικασθεί το προηγούμενο διάστημα και το δικαστήριο είχε διακόψει για χθες το μεσημέρι, ώστε να εκδώσει την απόφαση.
Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος δικηγόρος είχε καταδικασθεί σε 15 χρόνια κάθειρξης και ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Καταδικάσθηκε ότι μαζί με άλλα δύο άτομα που παρουσίαζε ως μεγαλοεπενδυτές σύναψε υψηλά δάνεια με τις τράπεζες. Μάλιστα, όπως αποδείχτηκε, το ένα από τα άτομα αυτά, που ανέλαβε και πρόεδρος της εταιρείας, εμφανιζόταν με πλαστή ταυτότητα πλούσιου επιχειρηματία και προσημείωνε ακίνητά του, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει.
Οι ισχυρισμοί του ότι και ο ίδιος ήταν θύμα απάτης των δύο άλλων κατηγορούμενων, δεν έπεισε το Πενταμελές Εφετείο, το οποίο τον έκρινε ένοχο, όπως και πρωτόδικα, με αναγνώριση δύο ελαφρυντικών.
Μάλιστα, με την ολοκλήρωση εκδίκασης της υπόθεσης η πρόεδρος του Πενταμελούς έληξε τη συνεδρίαση, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι αυτή η καλύτερη στιγμή για το Δικαστήριο», αναφερόμενη στην καταδίκη ενός νομικού για απάτη.
Σημειώνεται ότι μετά και αυτή την απόφαση για το δικηγόρο τού αφαιρείται η άδεια άσκησης επαγγέλματος.
Β.Β.