Μετάλλια σε κατηγοριών -πανελλήνιο και δύο διεθνείς προκρίσεις η Μπάκα

Μετάλλια σε κατηγοριών -πανελλήνιο και δύο διεθνείς προκρίσεις η Μπάκα

«ΠΑΡΩΝ» ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Ο ΝΟΚ

Το Χειμερινό Πρωτάθλημα Κατηγοριών Νοτίου Ελλάδος διεξήχθη το τριήμερο 14-16/2 στο κλειστό κολυμβητήριο του Πειραιά «ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ» με τη συμμετοχή και του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, που συνεχίζει με τις εμφανίσεις του να κρατά σε υψηλό επίπεδο τη καλαματιανή κολύμβηση. Αυτή τη φορά αγωνίστηκαν αθλητές –τριες μεγαλύτερων κατηγοριών και συγκεκριμένα Παίδων – Κορασίδων και Εφήβων – Νεανίδων.
H αρχή είχε γίνει το προηγούμενο τριήμερο 7-9/2 στις κατηγορίες Παμπαίδων – Παγκορασίδων ΑΒ, με το Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας να κατακτά 1 χρυσό, 1 χάλκινο και νa έχει ακόμα δύο πλασαρίσματα στην οκτάδα.
Η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας συνέχισε μια εβδομάδα μετά τις καλές εμφανίσεις με τη Βασιλική Μπάκα στην κατηγορία των Κορασίδων όπου κέρδισε 1 χρυσό στα 50 ΕΛ πετυχαίνοντας τη δεύτερη καλύτερή της φετινή επίδοση με 26’’84, ενώ κατέκτησε και 2 αργυρά, ένα στα 100 ΕΛ πετυχαίνοντας και εδώ τη καλύτερη φετινή της επίδοση με 58’’10 και ένα στα 200 ΕΛ με ατομικό ρεκόρ 2’06’’70. Πολύ δυνατή εμφάνιση πραγματοποίησε και η κολυμβήτρια Μαρία Λύγουρη που αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα. Η αποφασιστικότητα που έδειξε όμως της έδωσαν τη χαρά να πανηγυρίσει τρία νέα ατομικά ρεκόρ. Συγκεκριμένα με χρόνο 4’43’’15 στα 400 ΕΛ ήταν 5η, στα 200 ΕΛ με 2’14’’85 ήταν 7η και στα 100 ΥΠ με 1’11’’22 ήταν 9η χάνοντας για 1/100 του δευτερολέπτου την είσοδό της στην οκτάδα.
Παράλληλα με τους χειμερινούς αγώνες διεξήχθη και η 1η φάση των σχολικών αγώνων, με την Μαρία Λύγουρη στα 100 ΥΠ και το Διονύση Τζώρτζη στα 100 ΕΛ να παίρνουν τη πρόκριση για την τελική φάση που διεξήχθη μαζί με το Χειμερινό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στις 21-23/2 στο ίδιο κολυμβητήριο.
Επίσης, στο Χειμερινό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο 21-23/2 και είναι η μεγαλύτερη κολυμβητική διοργάνωση της χώρας -μαζί με το Πανελλήνιο Θερινό Πρωτάθλημα- με τη συμμετοχή της «αφρόκρεμα» της ελληνικής κολύμβησης, αγωνίστηκε η επτά φορές διεθνής κολυμβήτρια του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Μπάκα Βασιλική (στα αγωνίσματα 50, 100 και 200 ΕΛ). Η Μπάκα με επίδοση 26’’98 στον πρωινό προκριματικό πέρασε στο τελικό όπου έγινε το απόγευμα. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο αγώνισμα η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας κυνηγάει το όριο συμμετοχής στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες Εφήβων – Νεανίδων που θα γίνουν το καλοκαίρι στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας. Η εικοσάλεπτη καθυστέρηση στη διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγωνίσματος έφερε νευρικότητα στις κολυμβήτριες και η Μπάκα τερμάτισε 5η με 27’’04 μένοντας μακριά από το καλό της εαυτό. Την επόμενη ημέρα όμως έδειξε το πλούσιο ταλέντο της, αφού ξεπερνώντας την προηγούμενη άσχημη εμφάνισή της, το πρωί στα προκριματικά των 200 ΕΛ προκρίθηκε με χρόνο 2’09’’76 και στον απογευματινό τελικό, κάνοντας ένα φανταστικό 200άρι, τερμάτισε 2η πίσω από τη Λιώση του Ολυμπιακού, πετυχαίνοντας νέο ατομικό ρεκόρ 2’06’’05. Με ανεβασμένη ψυχολογία την τελευταία ημέρα των αγώνων στα προκριματικά των 100 ΕΛ προκρίθηκε με 59’’47 και το απόγευμα στο τελικό πραγματοποίησε μία ακόμα σπουδαία εμφάνιση αφού πέτυχε τη καλύτερη φετινή της επίδοση 57’’66, τερματίζοντας 2η πίσω από την κολυμβήτρια Γιαρένη Θεοδώρα της Ολυμπιάδας Πετρούπολης και αφήνοντας πίσω μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος όπως τις τρεις κολυμβήτριες του Ολυμπιακού Λιώτση, Ματσα, Καραντάκου και την Κλικοπούλου του Παλαιού Φαλήρου!
Οι επιτυχίες της καλαματιανής πρωταθλήτριας στο Χειμερινό Πρωτάθλημα της εξασφάλισαν και αυτή τη χρονιά τη συμμετοχή της με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας σε δύο μεγάλες διοργανώσεις. Η πρώτη είναι η Πολυεθνή Συνάντηση Εφήβων – Νεανίδων που θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη στις 12-13/4 και η δεύτερη οι Βαλκανικοί αγώνες Εφήβων – Νεανίδων στη Λάρισα 24-26/4.
Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στη τελική φάση του Σχολικού Πρωταθλήματος και ο καλαματιανός κολυμβητής του 4ου λυκείου Τζώρτζης Διονύσης όπου στο τελικό του αγωνίσματος 100 ΕΛ τερμάτισε 4ος με ατομικό ρεκόρ 53’’51. Η Λύγουρη Μαρία δεν αγωνίστηκε λόγω ασθένειας.
Απόλυτα ικανοποιημένος δήλωσε ο προπονητής τους Στάθης Μπακολιάς, όσο και ο Παναγιώτης Λαγοπάτης, που καταρτίζει το πρόγραμμα γυμναστικής των παιδιών, με τη μέχρι τώρα παρουσία όλων των κολυμβητών που συμμετείχαν στους Χειμερινούς αγώνες, τόνισε δε, ότι «τα παιδιά έχουν ξεπεράσει τους εαυτούς τους. Οι δυνατότητες τους είναι όμως πολύ μεγαλύτερες, αλλά δυστυχώς εμπόδιο γι’ αναδειχθούν αποτελούν οι υποτυπώδεις συνθήκες προπόνησης που επικρατούν στο Δημοτικό κολυμβητήριο. Ελπίζουμε ότι οι αρμόδιοι θα δουν με περισσότερη ευαισθησία τα προβλήματά μας. Είναι κρίμα να έχουμε στη Καλαμάτα κολυμβητές τόσο υψηλού επιπέδου και να μην μπορούμε να τους παράσχουμε τα απαραίτητα. Αυτά τα παιδιά είναι διαφήμιση για την πόλη μας και ήδη πολλές μεγάλες ομάδες της ελληνικής κολύμβησης έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να πραγματοποιήσουν προετοιμασία στη πόλη μας για την περίοδο του Πάσχα».