Με την ψυχή στο στόμα αλλά… ζωντανή


Είναι σαφές ότι η ομάδα της Καλαμάτας δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση όμως, σε αντίθεση με το ματς της περασμένης αγωνιστικής, με αντίπαλο τον Παναρκαδικό, σε αυτό που διεξήχθη την Κυριακή το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο κόντρα στον Ατρόμητο Αχαΐας έφθασε στην κατάκτηση των τριών βαθμών, επικρατώντας δύσκολα και αγχωτικά με 2-1. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με το αποτέλεσμα αυτό παρέμεινε σε απόσταση έξι βαθμών από την πρωτοπόρο Ερμιονίδα, ελπίζοντας ότι στις αγωνιστικές που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν, θα μπορέσει να καλύψει τη σημαντική αυτή διαφορά, όσο δύσκολο κι αν φαντάζει, εκμεταλλευόμενο το πιο βατό του πρόγραμμα. Βεβαίως με εμφανίσεις ανάλογες με της Κυριακής ή και τις προηγούμενες (Παναρκαδικό, Μεσσηνιακό, Κόρινθο), δύσκολα μπορεί κανείς να ελπίζει ότι κάτι τέτοιο θα μεταφραστεί σε πράξη, και ενώ απομένουν μόλις επτά αγωνιστικές για το τέλος.
Πάντως η αναμέτρηση, που διεξήχθη μπροστά σε ελάχιστο κόσμο – ρόλο έπαιξε σίγουρα η ημέρα διεξαγωγής του παιχνιδιού, αλλά και το αποτέλεσμα της Τρίπολης – ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για τη Μαύρη Θύελλα. Η ομάδα του Μίλτου Γκόφα, που προχώρησε σε αλλαγές τακτικής, φέρνοντας μεταξύ άλλων τον Καλαντζή στην κορυφή της επίθεσης, και κάνοντας κάποιες διαφοροποιήσεις προσώπων, κατάφερε να προηγηθεί πριν το 20λεπτο, με 2-0, εκμεταλλευόμενη την ποιότητα του Χρήστου Καλαντζή, που πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ στο 7΄ και την αδράνεια των φιλοξενουμένων στο 17΄, όταν ο Πούτσης, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας με κοντινή κεφαλιά. Και ενώ όλοι περίμεναν ένα εύκολο απόγευμα, οι παίκτες της Καλαμάτας επέτρεψαν στους Αχαιούς να επιβάλλουν το ρυθμό τους, φαντάζοντας ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Μπορεί να μην τα κατάφεραν στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, χρονική περίοδο στην οποία η Θύελλα είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, μολονότι οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας, ωστόσο στην επανάληψη, το έκαναν ιδιαίτερα εμφανές, δημιουργώντας έντονο προβληματισμό στους περίπου 400-500 θεατές.  Μείωσαν στο 63΄ με τον Γκάτση, πίεσαν μετά το 65΄ όταν και αποβλήθηκε ο Πούτσης, όμως σε μία – δύο αξιόλογες ευκαιρίες που τους δόθηκαν δεν μπόρεσαν να φανούν περισσότερο απειλητικοί και η Καλαμάτα πανηγύρισε στο τέλος μονάχα την κατάκτηση των τριών βαθμών.
Πρέπει στο σημείο αυτό ν’ αναφέρουμε, πως για πρώτη φορά από την έναρξη της σεζόν, σε εντός έδρας παιχνίδι, ακούστηκαν αποδοκιμασίες προς ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο. Μετά το 65΄ και όσο περνούσε ο χρόνος, οπότε και ο Ατρόμητος κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο, δεν ήταν λίγοι στην κερκίδα που «μουρμούριζαν».
 
Το φιλμ της αναμέτρησης
Η Καλαμάτα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 4΄ από σέντρα του Λιόλιου, ο Καλαντζής που ήταν ίσως ο κορυφαίος της ομάδας, έπιασε στο δεύτερο δοκάρι την κεφαλιά, όμως ο Τζουραμάνης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Λίγα λεπτά αργότερα, και συγκεκριμένα στο 7΄, ο έμπειρος επιθετικός δεν έχασε την ευκαιρία. Ο Πούτσης εκτέλεσε πλάγιο, φέρνοντας την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, ο Καλαντζής πρόλαβε την έξοδο του Τζουραμάνη και από πολύ πλάγια θέση, με εξαιρετικό τρόπο (εξωτερικό φάλτσο), έστειλε την μπάλα στην αντίθετη γωνία, πετυχαίνοντας το 1-0. Πριν κοπάσουν καλά καλά τα πανηγύρια, στο 17΄, ήρθε το 2-0 να δώσει μεγάλο προβάδισμα νίκης στη Μαύρη Θύελλα. Ο Καραχάλιος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Πούτσης πήδηξε αμαρκάριστος στο πρώτο δοκάρι, και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ατρομήτου κάνοντας το 2-0.
Ουσιαστικά εκεί τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, καθώς η συνέχεια ήταν «νεκρή» και το μόνο που καταγράφηκε ήταν ο ελαφρύς, ευτυχώς, τραυματισμός των Καντούτση – Γκάτση, στη σύγκρουσή τους στο 27΄.
Η έναρξη του δευτέρου μέρους φανέρωσε τις προθέσεις των Αχαιών, που μπήκαν αποφασισμένοι να παλέψουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στο 50΄ ο Κολοβούρης φάνηκε και τυχερός, διώχνοντας την καρφωτή κεφαλιά του Θωνιάτη από τη μικρή περιοχή, όμως στο 63΄ ο Γκάτσης νίκησε τον πορτιέρο της Καλαμάτας, μειώνοντας σε 2-1. Στο 65΄ η δεύτερη κίτρινη του Πούτση έκανε πιο δύσκολα τα πράγματα, καθώς στο τελευταίο 25λεπτο η Καλαμάτα είχε να ξεπεράσει και το αριθμητικό πλεονέκτημα του Ατρομήτου. Στο 71΄ ο Γραμματικόπουλος βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή του Κολοβούρη, όμως το σουτ του υψηλόσωμου επιθετικού ήταν κακό, και στο 78΄, οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ντόμας πέρασε από δεξιά τον Λιόλιο, γύρισε παράλληλα με τον Καντούτση να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι της ομάδας.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καλαντζής, Ζαχαρόπουλος, Πούτσης, Σκόνδρας, Καντούτσης – Σιδέρης, Νικολόπουλος.
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Πούτσης (65΄ – δεύτερη κίτρινη).
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Εύκολο έργο είχε ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Φώτης από την Εύβοια, όπως άλλωστε και οι βοηθοί του Ρουμπής, Πασχαλίδης. Ελέγχεται μονάδα για τη δεύτερη κίτρινη του Πούτση, όπου φάνηκε μάλλον υπερβολικός.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κολοβούρης, Τσόπελας, Λιόλιος, Καντούτσης, Κωνσταντόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Καραχάλιος (80΄ Μπελεβέτης), Σκόνδρας, Καλογερόπουλος (89΄ Ηλιόπουλος), Πούτσης, Καλαντζής (90΄ Αθανασόπουλος).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τζουραμάνης, Γραμματικόπουλος (85΄ Βαβάτσικος), Ζέλιος (79΄ Λαθύρης), Α. Τρίγκας, Νικολόπουλος, Σιδέρης, Ν. Τρίγκας, Μαντάς, Θωνιάτης, Ντόμας, Γκάτσης.

Όσο υπάρχουν ελπίδες οφείλει να  παλεύει 
Προβληματισμός και έντονος σκεπτικισμός τα αποτελέσματα της νέας μέτριας εμφάνισης της Μαύρης Θύελλας, στο Κυριακάτικο ματς με τον Ατρόμητο Αχαΐας και πολλά ερωτηματικά για το εάν μπορεί η ομάδα να κλείσει την απόσταση από την κορυφή στις αγωνιστικές που απομένουν. Η απάντηση ξεκάθαρη, απλή… Η ομάδα της Καλαμάτας έχει καλύτερο πρόγραμμα σε σχέση με την Ερμιονίδα, σίγουρα έχει τους παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν ακόμη και νικηφόρο σερί  μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, και το κυριότερο έχει το βάρος ως σωματείο να πετύχει την απόλυτη ανατροπή. Ως εκ τούτου από τη στιγμή που υπάρχουν ελπίδες, η ομάδα της Καλαμάτας οφείλει να παλέψει, αποδεικνύοντας εντός γηπέδου πόσο μεγάλη είναι. Ακόμη κι αν δεν τα καταφέρει, να φύγει με το κεφάλι ψηλά. Το σίγουρο είναι ότι μπορεί να πετύχει, αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο, κρίνεται απαραίτητη η αλλαγή της εικόνας που εξωτερικεύει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Διοικούντες, τεχνικό επιτελείο και πάνω απ’ όλα οι ποδοσφαιριστές, οφείλουν να τα δώσουν όλα, ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες και αντιξοότητες, ακολουθώντας πιστά «τις οδηγίες του κόσμου», που δείχνει το δρόμο.
Τη δεδομένη χρονική στιγμή, απαιτείται ηρεμία και προσήλωση στο στόχο, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση των τριών βαθμών στο ματς της 23ης αγωνιστικής στην Αμαλιάδα με αντίπαλο τον Αστέρα. Ο Γκόφας, που έχει τον τρόπο, πρέπει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος, αλλά και την έξοδο της ομάδας από την παρατεταμένη μετριότητα. Η προετοιμασία ξεκινά αύριο – σήμερα οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν εκμεταλλευόμενοι το ρεπό τους – με τον Αιγιώτη τεχνικό να μην υπολογίζει στις υπηρεσίες των τιμωρημένων Καντούτση (συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες) και Πούτση, που αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, αλλά να έχει στη διάθεσή του Μαρτίνο και Σκαρλάτο, που εξέτισαν τις ποινές τους.
 
Του Νίκου Μπαλόπουλου