Με την ψυχή στο στόμα η Καλαμάτα κέρδισε 2-1 τον Ατρόμητο Αχαΐας (φωτογραφίες)


Ένα κακό παιχνίδι παρακολούθησαν οι 500 περίπου φίλαθλοί που βρέθηκαν στο δημοτικό στάδιο παράλιας.
Η Καλαμάτα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο 20λεπτο κατάφερε να είναι μπροστά στο σκορ με 2-0 ( Καλαντζής- Πούτσι).
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι άλλαξε ριζικά και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να απειλούν συνεχώς την εστία της Καλαμάτας και τελικά μείωσαν στο 70ο λεπτό.
Έπειτα ήρθε και η αποβολή του Πούτσι (2η κίτρινη) και ο Ατρόμητος πίεζε όλο και πιο πολύ.
Τελικά η Καλαμάτα κατάφερε να κρατήσει το 2-1, ένα αποτέλεσμα που έκανε πολλούς φίλους της ομάδας να αποδοκιμάσουν παίκτες και τεχνική ηγεσία.
 
Στους υπολοίπους αγώνες ο Μεσσηνιακός γνώρισε βαριά ήττα στον Καραϊσκάκη με 4-1 η Ερμιονίδα νίκησε 1-0 τον Παναρκαδικό και ο Παναργειακός 2-0 τον Πανναυπλιακό.


Ο Μίλτος Γκόφας το ξεκαθάρισε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στις δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, όπου μίλησε για υποχρέωση νίκης της Καλαμάτας στη σημερινή εντός έδρας αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Ατρόμητο Αχαϊας. Ο Αιγιώτης τεχνικός γνωρίζει πως για να διατηρηθεί η ελπίδα και οι λογιστές πιθανότητες κατάκτησης της πρωτιάς – αυτή τη στιγμή υπάρχει στο μυαλό αρκετών και το ενδεχόμενο να φέρει η δεύτερη θέση την πολυπόθητη άνοδο στη Β΄ Εθνική – δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέραν του τριπόντου. Η αλήθεια είναι ότι ο Ατρόμητος, που βρίσκεται κάτω από την επικίνδυνη ζώνη, θεωρείται ως μία από τις ποιοτικότερες ομάδες του ομίλου, και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο η σημερινή αναμέτρηση κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι, κάτι που επισήμανε στους παίκτες του ο κ. Γκόφας. Όπως και να έχει μετά το στραβοπάτημα της Τρίπολης η νίκη είναι μονόδρομος για τη Μαύρη Θύελλα και οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα αλλά και στις καλές εμφανίσεις, δίνοντας απαντήσεις προς κάθε κατεύθυνση.
 
Με αλλαγές το αρχικό σχήμα
Το σίγουρο είναι ότι η Καλαμάτα λόγω της απουσίας των τιμωρημένων Μαρτίνου, Σκαρλάτου, αλλά και της διάθεσης του Γκόφα να προχωρήσει σε αλλαγές, θα έχει διαφοροποιημένο πρόσωπο στο ματς. Αν και δεν άνοιξε τα χαρτιά του ακόμη και στις τελευταίες προπονήσεις, το σίγουρο είναι ότι η Μαύρη Θύελλα θα παραταχθεί με αλλαγές στο αρχικό σχήμα, που λογικά θ’ αποτελείται από τους Κολοβούρη, Καντούτση, Κωνσταντόπουλο, Λιόλιο, Τσόπελα (Καλογερόπουλο), Ζαχαρόπουλο, Μπελεβέτη, Καραχάλιο, Καλαντζή, Σκόνδρα (Πούτση) και Ηλιόπουλο ή Αθανασόπουλο. Την αποστολή συμπληρώνουν ακόμη οι Ριγανάς, Σοφός, Οντβόνγκ, Γεωργακόπουλος, Τριανταφυλλάκης και Κουντάνης. Εκτός αποστολής έμειναν οι τιμωρημένοι Μαρτίνος, Σκαρλάτος, καθώς επίσης και οι Κωνσταντακόπουλος, Βασιλόπουλος, Κακαλής, Κουρούπης, Τσιμικλής, Τσιρίλο και Οδεμισιώτης.
 
Μεσσηνιακό «άρωμα» στον Ατρόμητο
Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι στην ομάδα της Αχαΐας αγωνίζονται αρκετοί γνώριμοι στο χώρο του Μεσσηνιακού Ποδοσφαίρου, ειδικότερα ο Πεταλιδαίος επιθετικός Γιώργος Πουλάκος, που έχει περάσει μάλιστα με επιτυχία από τη Μαύρη Θύελλα στο παρελθόν, καθώς επίσης και ο ικανότατος μεσοεπιθετικός Κώστας Βαβάτσικος, που έχει αγωνιστεί τόσο στην Καλαμάτα, όσο και στον Μεσσηνιακό.

Του Νίκου Μπαλόπουλου