Μιχ. Αντωνόπουλος: «Κουρασμένη και ανούσια η Δημοτική Αρχή…»

Μιχ. Αντωνόπουλος: «Κουρασμένη και ανούσια η Δημοτική Αρχή…»

Μια νέα αυτοδιοικητική κίνηση, η οποία αναμένεται στις αμέσως επόμενες ημέρες να πάρει «σάρκα και οστά», παρουσίασε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο γεωλόγος Μιχ. Αντωνόπουλος.
Όπως υπογράμμισε στις προγραμματικές θέσεις, η κίνηση κινείται εκτός της λογικής των κομμάτων και υποψηφίων μέσα από διάφορα γραφεία, αλλά επιδιώκει να είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης με τους πολίτες. Για το λόγο αυτό το επόμενο δεκαήμερο θα υπάρξει σειρά επαφών με διάφορους φορείς και στη συνέχεια η κίνηση θα ανακοινώσει τον επικεφαλής, το πρόγραμμα και τις θέσεις για έναν άλλον τρόπο ανάπτυξης του Δήμου Καλαμάτας.
Όπως είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αντωνόπουλος, στο Δήμο «παρατηρείται απροθυμία για μια σοβαρή αυτοδιοικητική εναλλακτική λύση απέναντι στη σημερινή “κουρασμένη” και “ανούσια” Δημοτική Αρχή. Οι υποψήφιοι προσπαθούν να στοιχηθούν σε κομματικές στρατηγικές. Οι δημότες αναζητούν με αγωνία λύσεις στα προβλήματά τους και γνωρίζουν πολύ καλά ότι μαζί με την κυβέρνηση απέτυχε και η Δημοτική Αρχή που διαχειρίστηκε τα αυτοδιοικητικά θέματα της περιοχής μας. Η οικονομική ανισότητα, η άδικη μεταχείριση πολιτών, η αδικία και αδιαφάνεια απαιτούν λύσεις μακριά από παλαιοκομματικές επιλογές με νέους υποψηφίους, με συγκεκριμένο πρόγραμμα και όραμα για τον τόπο τους.
Για όλους αυτούς τους λόγους ανοίγουμε επίσημα δημόσια διαβούλευση και δημοκρατικό διάλογο για τη συγκρότηση αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου νίκης για το Δήμο Καλαμάτας, καλώντας όλους τους δημότες και τα ενεργά αυτοδιοικητικά στελέχη, καθώς και φορείς της πόλη μας.
Βασική μας θέση είναι η απρόσκοπτη και ακομμάτιστη λειτουργία ανεξάρτητης και δημοκρατικής αυτοδιοίκησης, που πρέπει επιτέλους να γίνει πράξη. Χάνονται καθημερινά θέσεις εργασίας και τεράστιοι πόροι χρηματοδότησης, γιατί ο Δήμος Καλαμάτας άφησε χρήματα από κοινοτικά και άλλα ταμεία για την αυτοδιοίκηση ανεκμετάλλευτα.
Η Δημοτική Αρχή ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τις κυβερνητικές επιλογές και γι’ αυτό αμοιβαία στοιχίζονται και αυτοί μαζί του. Ως εκ τούτου, για την κατάρρευση της χώρας μας έχουν τεράστια ευθύνη και οι δημοτικοί άρχοντες του τόπου μας, και από ό,τι διαφαίνεται, δεν τους έφθαναν 8 χρόνια απόλυτης εξουσίας, θέλουν να συνεχίσουν για πολύ περισσότερο με έργα τσιμεντοαναπλάσεων, με δανεικά για ασφαλτοστρώσεις, χωρίς βασικά έργα υποδομής και ανάπτυξης, με οικονομικές υποχρεώσεις που αυξάνονται καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο, χωρίς πυξίδα και σχέδιο για την επόμενη δύσκολη δεκαετία.
Με την ψήφο μας στις εκλογές του Μαΐου δεν επιλέγουμε κόμμα. Το ερώτημα που προβάλλει επιτακτικό είναι: Συμπορευόμαστε με την ανθρωπιά και την αξιοπρέπεια ή με τη βαρβαρότητα και την αλαζονεία της μνημονιακής αυτοδιοίκησης»;
Να σημειώσουμε, τέλος, ότι στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν και οι: Σωτήρης Λαμπρόπουλος, Χρύσα Καρμοίρη, Αγγελική Τσικρικού και Γιάννης Χανδρινός.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη