«Ο εγωιστής γίγαντας» από την Πειραματική σκηνή στην Καλαμάτα

«Ο εγωιστής γίγαντας» από την Πειραματική σκηνή στην Καλαμάτα

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας θα ανεβάσει το έργο του Όσκαρ Ουάιλντ, «Ο εγωιστής γίγαντας». Πρόκειται για την τρυφερή ιστορία ενός εγωιστή γίγαντα, ο οποίος δεν άφηνε τα παιδιά να παίξουν στον πανέμορφο κήπο του, καθώς είχε χτίσει ολόγυρα έναν ψηλό φράχτη.
Από τότε, η άνοιξη και το καλοκαίρι δεν ξανάρθαν ποτέ, τα πουλιά έφυγαν, χιόνι και χαλάζι έπεφταν αδιάκοπα, τα λουλούδια δε φύτρωναν και τα δέντρα δεν άνθιζαν. Τα παιδιά, όμως, τρύπωσαν στον κήπο κρυφά και άλλαξαν όλα. O γίγαντας κατάλαβε και αγάπησε τα παιδιά. Κι όταν γέρασε, ένα από αυτά οδήγησε την ψυχή του στον Παράδεισο.
Το μήνυμα είναι ότι η αγάπη, η ομορφιά, η ζωή, ο έρωτας, η φύση, η άνοιξη βρίσκονται πάντα έξω από τους τοίχους που χτίζουν οι άνθρωποι καθημερινά στη ζωή τους, θέλοντας να δείχνουν πιο δυνατοί.
Οι παραστάσεις, με θέατρο κούκλας, αρχίζουν στις 17 Μαρτίου, στην αίθουσα του συλλόγου, Ευριπίδου 2 στην Καλαμάτα. Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ. Πληροφορίες και κλείσιμο παραστάσεων στα τηλέφωνα: 27210 21653, 27210 82864 και κινητό: 6977437279.