Παρελθόν, παρόν και μέλλον του Δήμου Καλαμάτας, οι βασικοί άξονες του Παναγιώτη Νίκα

Παρελθόν, παρόν και μέλλον  του Δήμου Καλαμάτας, οι βασικοί άξονες του Παναγιώτη Νίκα

Ένας από τους βασικότερους «παίκτες» στη σκακιέρα των προσεχών εκλογών στο Δήμο Καλαμάτας, η παράταξη «Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας», επικεφαλής της οποίας είναι ο σημερινός δήμαρχος Παν. Νίκας, ανοίγει σήμερα το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Elite» τα χαρτιά του.
Με δύο θητείες ήδη στο ενεργητικό του ο δήμαρχος Παν. Νίκας πρόκειται να προβεί σε παρουσίαση των πεπραγμένων της Δημοτικής του Αρχής, αλλά και να περιγράψει τι θα πρέπει να περιμένουν οι δημότες από αυτόν και τους συνεργάτες του για την επόμενη πενταετία, σε περίπτωση επανεκλογής του. Κάτι που, αν το πετύχει, θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία των δημοτικών εκλογών στην Καλαμάτα.
Παράλληλα, στην πανηγυρική έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Νίκας αναμένεται να ανακοινώσει κι ένα σημαντικό αριθμό υποψήφιων δημοτικών συμβούλων που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στον καλλικράτειο Δήμο Καλαμάτας.
Η υποψηφιότητα του κ. Νίκα για το Δήμο δεν ήταν από την αρχή δεδομένη, μια και υπήρχαν διάφορα σενάρια που ήθελαν τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων να μετακινείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, λόγω προβλημάτων στην επιλογή στήριξης του Π. Τατούλη από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Τώρα, σε περίπτωση, που όλα πάνε κατ’ ευχήν για το κόμμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, θα πρέπει οι δύο άνδρες να μάθουν να συνεννοούνται, μια και μέχρι σήμερα οι σχέσεις τους έχουν περάσει από… σαράντα κύματα.
Να σημειωθεί πως στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, κατά τη συζήτηση θέματος για την πληρωμένη προβολή του Δήμου Καλαμάτας σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, κατηγόρησε το δήμαρχο ότι πρόκειται για έμμεση προβολή του ιδίου εν όψει των εκλογών.
Ο δήμαρχος στην απάντησή του τόνισε, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος σαφέστατα στον Πέτρο Τατούλη: «Κρούετε ανοιχτές θύρες. Εγώ προσέχω σε αντίθεση με κάποιους άλλους, οι οποίοι ξοδεύουν εκατομμύρια, αγαπητέ συνάδελφε, και είναι αυτό γνωστό για διάφορα, για πολλά και διάφορα για τα οποία γελάει το πανελλήνιο. Γι’ αυτά όλα φυλάγομαι και είμαι πολύ προσεκτικός. ∆ε θα κάνουμε εκείνα τα οποία κατηγορούμε και εκείνα για τα οποία γελάει ο κόσμος». 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη