Περιμένουν από μέρα σε μέρα την απόφαση του Β. Κοσμόπουλου για το Δήμο Καλαμάτας

Περιμένουν από μέρα σε μέρα  την απόφαση του Β. Κοσμόπουλου για το Δήμο Καλαμάτας

ΠΑΣΟΚ ,ΔΗΜΑΡ και πρωην αυτοδιοικητικά στελέχη

Τις επόμενες ημέρες κρίνεται η τύχη δημιουργίας νέας αυτοδιοικητικής κίνησης

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Το σήριαλ καθόδου του πρώην επικεφαλής της «Ανθρώπινης και Όμορφης Πόλης», Βασίλη Κοσμόπουλου, στις εκλογές του Μαΐου είναι από τα πλέον ενδιαφέροντα των τελευταίων εβδομάδων.
Το «Θάρρος» έγκαιρα είχε αναφερθεί σε ρεπορτάζ του για τη διαδικασία δημιουργίας μιας κίνησης, με πρωτοβουλία των πρώην δημάρχων Χρ. Μαλαπάνη και Γ. Κουτσούλη, άλλων αυτοδιοικητικών στελεχών παλιότερων Δημοτικών Αρχών, του τοπικού ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, αλλά και του «Δικτύου», με στήριξη στο πρόσωπό του.
Στις επαφές που έγιναν, όμως, μεταξύ του κ. Κοσμόπουλου και του «Δικτύου» υπήρξαν ορισμένες διαφορές, όχι όμως ανυπέρβλητες.
Αν και έχουμε παρακολουθήσει τις συζητήσεις από κοντά, δεν έχουμε καταλάβει ακόμα με όρους λογικής γιατί η ιστορία δεν προχώρησε. Σε κάθε περίπτωση, εκ του αποτελέσματος, φάνηκε ότι η προσπάθεια δεν ευδοκίμησε και η ανακοίνωση που «κυκλοφόρησε» στην Καλαμάτα είναι ότι ο κ. Κοσμόπουλος για λόγους προσωπικούς και επαγγελματικούς αδυνατεί να ηγηθεί μιας νέας προσπάθειας. Έτσι, το «Δίκτυο» στράφηκε σε άλλη λύση, αλλά και το πρωταρχικό σενάριο δεν είχε συνέχεια.
Μετά την εμφάνιση στο προσκήνιο του ιατρού Μανώλη Μάκαρη, οι υπόλοιποι εταίροι των διαδικασιών, διαφωνώντας με την επιλογή, αποφάσισαν να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να πείσουν τον κ. Κοσμόπουλο να αλλάξει γνώμη. Τις τελευταίες ημέρες δε, διάφορες φήμες βλέπουν και πάλι το φως της δημοσιότητας, για λείανση των ενστάσεων του κ. Κοσμόπουλου και δημιουργία μιας νέας αυτοδιοικητικής παράταξης, η οποία θα συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές.
Άλλωστε, και η προχθεσινή απόφαση του συνδυασμού της «Αλλαγής» αυτό λέει με άλλα λόγια. Το ίδιο υποστηρίζουν και τα τοπικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ και επιβεβαιώνουν τα πρώην αυτοδιοικητικά στελέχη.
Ακόμα, όμως, τελική απάντηση από την πλευρά του κ. Κοσμόπουλου δεν υπάρχει. Ίσως το Σαββατοκύριακο που διανύουμε να είναι αυτό που θα βάλει θετικό ή αρνητικό τέλος στην προσπάθεια. Ίδωμεν…