«Πολύ κακό για το τίποτα» η νέα παραγωγή του ΜΕΘ

«Πολύ κακό για το τίποτα»  η νέα παραγωγή του ΜΕΘ

Το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Πολύ κακό για το τίποτα» επέλεξε ως νέα του παραγωγή το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο. Η πρεμιέρα θα δοθεί μεθαύριο, στις 9.30 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, σε ένα χώρο που πρώτη φορά παραχωρείται για θεατρική παράσταση.
Όπως επισήμανε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του ΜΕΘ, Γ. Παντελόπουλος, πρόκειται για ένα έργο ύμνο στον έρωτα. «Πέρα από τα υλικά αγαθά, υπάρχει έρωτας στο έργο. Να τον χαρούμε και να τον απολαύσουμε, είπε χαρακτηριστικά.
Η σκηνοθέτις της παράστασης, Κλεώνη Φλέσσα, η οποία συνεργάζεται με το ΜΕΘ για μία ακόμη φορά μετά την «Αυλή των θαυμάτων», εξέφρασε τη μεγάλη της χαρά, γιατί γνώρισε νέα άτομα και πρόσθεσε πως σε κάθε πρόβα προστίθεντο κι άλλα, με αποτέλεσμα να αναζητά ρόλους για όλους.
Όπως σημείωσε: «Σε όλη τη μαυρίλα επιλέξαμε μια κωμωδία, γιατί, πέρα από τη δύναμη των λόγων του Σαίξπηρ, είναι ένα έργο που δεν έχει παιχτεί πολλές φορές. Πραγματεύεται τον έρωτα και τη φιλία, όπου δύο ζευγάρια που ερωτεύονται, καταλήγουν σε δύο ευτυχισμένους γάμους. Οι θεατές θα απολαύσουν ένα έργο που αντιμετωπίστηκε με κέφι. Δουλεύτηκαν οι διάλογοι και όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους».      
 
Μ. Σηφογιωργάκης           
Από την πλευρά του ο Μ. Σηφογιωργάκης, ως νέος ηθοποιός στην παράσταση, είπε πως βρίσκεται στην Καλαμάτα μόλις πέντε μήνες και πρόσθεσε πως δεν είναι η πρώτη του επαφή με το χώρο.
Περιγράφοντας το ρόλο του Δον Πέτρο, είπε πως πρόκειται για έναν προξενητή, ο οποίος προσπαθεί, ανάμεσα στον κεραυνοβόλο έρωτα, να πείσει τα ζευγάρια να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. Αφού ευχαρίστησε τον κ. Παντελόπουλο, αλλά και τη σκηνοθέτιδα της παράστασης, εξέφρασε την ελπίδα πως ο κόσμος θα παρακολουθήσει το έργο, θα απολαύσει την παράσταση και θα διασκεδάσει.
 
Χρήσιμες πληροφορίες 
Παραστάσεις θα δίνονται καθημερινά, στις 9.30 το βράδυ, έως τις 19 Μαρτίου και οι τιμές των εισιτηρίων θα είναι 10 ευρώ τα κανονικά και 7 ευρώ αυτά για μαθητές, φοιτητές, πολύτεκνους, τρίτεκνους και ανέργους. Για όσους από τους τελευταίους δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων, θα μπορούν να δουν την παράσταση κατά τη διάρκεια της τελικής πρόβας, που θα γίνει σήμερα (ως κανονική παράσταση) στις 9.30 το βράδυ.
Στο πλαίσιο, δε, της ανθρωπιστικής του προσφοράς, το ΜΕΘ θα προσφέρει μέρος των εσόδων του για την ανακούφιση των πληγέντων της Κεφαλλονιάς.       
Τα εισιτήρια θα προπωλούνται τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Πνευματικού Κέντρου και μετά τις 8.00 το βράδυ στο χώρο του Εργατικού Κέντρου.   
Ο κ. Παντελόπουλος καταλήγοντας σημείωσε πως δε θα μπορούσε να γίνει τίποτα, αν δεν υπήρχαν οι διαφημιζόμενοι, οι χορηγοί και η βοήθεια του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά.   
 
Οι συντελεστές της παράστασης
Σκηνοθεσία: Κλεώνη Φλέσσα
Σκηνικά: Βενετσάνος Μπαλόπουλος
Επιλογή Μουσικής: Σπύρος Ρουμελιώτης
Κατασκευή Σκηνικού: Βασίλης Μπιτσώνης, Δημήτρης Μπιτσώνης
Ζωγραφική εκτέλεση/κατασκευή μασκών: Βενετσάνος Μπαλόπουλος
Επιμέλεια Φροντιστηρίου:  Βενετσάνος Μπαλόπουλος, Μαρία Λυκούση
Ηχητικά: Χρήστος Νικολόπουλος
Φωτογράφηση: Λεωνίδας Μακρής
Κομμώσεις: Ματίνα Σιψά
Φωτισμοί: Χρήστος Νικολόπουλος
Ηλεκτρολογικά: Γιώργος Πουλάκος
Κατασκευή/Επιδιόρθωση Κουστουμιών: Μαρία Παπαδοπούλου, Γιολάντα Παπαδοπούλου
 
Διανομή
Λεονάτα: Μαρία Θεοδωρακάκου
Αγγελιοφόρος: Αναστασία Τζιωρτζίδη
Βεατρίκη: Γωγώ Μπελογιάννη
Ηρώ: Γεωργία Λαζάρου
Δον Πέτρος: Μανώλης Σηφογιωργάκης
Δον Ιωάννης: Βασίλης Μπιτσώνης
Βενέδικτος: Σπύρος Ρουμελιώτης
Κλαύδιος: Γιώργος Παπαδόπουλος
Μπεκράκιος: Κώστας Κουτσουμπός
Βαλέρια: Δήμητρα Φιλοσόφου
Μαργαρίτα: Γιώτα Ζαχαροπούλου
Ούρσουλα: Πέγκυ Θεοδουλίδη
Σκυλόμουρος: Μιχάλης Καραταράκης
Ξινίων: Αντώνης Μπούνας
Α Φρουρός: Μυρσίνη Παναγάκη
Β Φρουρός : Λευτέρης Γιαννακόπουλος
Γ Φρουρός: Μάνος Zαχαριάδης
Ιερέας: Μαρία Λυκούση
Φωτογράφος: Γιάννης Τζούμης
Αρχόντισσα: Μαρία Σταυροπούλου
Νεωκόρος: Νίκη Καψή

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου