Προβλήματα στις περισσότερες περιοχές του Δήμου Καλαμάτας από τις βροχοπτώσεις

Προβλήματα στις περισσότερες περιοχές του Δήμου Καλαμάτας από τις βροχοπτώσεις

Ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες και υποδομές προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Οι βροχές θα συνεχισθούν και τις επόμενες ημέρες, μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας όπως αναμένεται,  ενδέχεται δε, σε ορισμένες περιπτώσεις, να είναι έντονες.         
Τα μετεωρολογικά στοιχεία των τελευταίων ημερών έχουν ως εξής: από την Παρασκευή μέχρι την Καθαρά Δευτέρα το μεσημέρι το ύψος της βροχής στην Καλαμάτα έφτασε τα 90 mm, από τα οποία τα 40 mm έπεσαν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κ. Δευτέρας μέχρι το μεσημέρι της ημέρας αυτής. Παρόμοια ήταν τα ύψη της βροχής στα Αρφαρά και την Αλαγονία. Επίσης, τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας στην πόλη έπνευσαν άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ.
Στη Μικρομάνη ξεχείλισε ο ποταμός Άρις, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν καλλιέργειες. Ακόμα, ξεχείλισε η Λιγδού και υπήρξαν προβλήματα πίσω από το πολιτικό αεροδρόμιο. Προβλήματα κατολισθήσεων στο δρόμο Αρτεμισίας – Πηγών διευθετήθηκαν με παρέμβαση του Δήμου Καλαμάτας.
Ζημιές σε καλλιέργειες που πλημμύρισαν και μικρά, εν γένει, προβλήματα σε υποδομές καταγράφηκαν στην Αιθαία, στον Άγιο Φλώρο, όπου εκτιμάται ότι πλημμύρισαν χωράφια σε έκταση περίπου 100 στρεμμάτων, στο χωριό Άρις, στο Πλατύ, στο Λαδά, στη Βελανιδιά, στον Ανεμόμυλο και στη Βέργα.