Προσλήψεις διμηνιτών αποφάσισε το Δ.Σ. Πύλου – Νέστορος

Προσλήψεις διμηνιτών αποφάσισε  το Δ.Σ. Πύλου – Νέστορος

Σε προσλήψεις προσωπικού δίμηνης διάρκειας πρόκειται να προβεί ο Δήμος Πύλου – Νέστορος, έπειτα από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, προτείνεται να προσληφθούν έξι εργάτες καθαριότητας, δύο ηλεκτρολόγοι, δύο οδηγοί, εννέα εργάτες ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, ένας εργάτης βιολογικού καθαρισμού, δύο υδραυλικοί και τρεις χειριστές μηχανημάτων έργων εκσκαφέα – φορτωτή.
Όπως αναφέρθηκε, οι δύο πρώτες προσλήψεις αφορούν στην Υπηρεσία Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού και επιβάλλονται λόγω της μεγάλης γεωγραφικής έκτασης του Δήμου, με πολλές Τοπικές Κοινότητες και έντονη τουριστική κίνηση.
Η Υπηρεσία Καθαριότητας έλαβε υπόψη της τις ανάγκες σε προσωπικό για την εκτέλεση των αυξημένων καθηκόντων της την περίοδο του Πάσχα λόγω της αναμενόμενης αύξησης της επισκεψιμότητας, με αποτέλεσμα την αύξηση του παραγόμενου όγκου των απορριμμάτων, τη λήξη των τρεχουσών 8μηνων συμβάσεων στις 6 Απριλίου, την καθυστέρηση των διαδικασιών πρόσληψης νέων εποχικών λόγω της προκήρυξης των αυτοδιοικητικών εκλογών και των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και για να μην περιέλθει σε πλήρες αδιέξοδο λόγω των ανωτέρω παραγόντων και να συνεχίσει να παράγει έργο, με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της ευπρεπούς εικόνας του Δήμου.
Οι υπόλοιπες προσλήψεις αφορούν στην Υπηρεσία Ύδρευσης, Άρδευσης, Αποχέτευσης, καθώς, όπως αναφέρεται, υπάρχει ένα μεγάλο και
πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης, που επιφορτίζεται τις περιόδους με έντονη επισκεψιμότητα και παρουσιάζει διαρκείς βλάβες λόγω της αυξημένης κατανάλωσης.
Πέραν του δικτύου ύδρευσης, τα αντλιοστάσια παρουσιάζουν διαρκείς βλάβες λόγω της παλαιότητάς τους και πολλές φορές η υδροδότηση καθίσταται προβληματική ή και αδύνατη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μια τουριστική περιοχή.
Η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντων των Παν. Γιαννόπουλου και Ανδ. Δαρειώτη.