Πρόστιμα για τα έργα σε δημοτική οδό στη Βέργα από τον Τατούλη


Σύμφωνα με ανάρτηση στη «Διαύγεια», ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, προχώρησε σε επιβολή διοικητικών κυρώσεων, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 6 και 30 του Ν. 1650/1986, σε ιδιώτη εργολάβο που εκτελεί έργα στην περιοχή της Βέργας.
Συγκεκριμένα, αποφάσισε την επιβολή προστίμου ύψους 2.000 ευρώ, επειδή πραγματοποίησε επιχωματώσεις-διαμορφώσεις επί κοινόχρηστης δημοτικής οδού (παλαιό μονοπάτι) και συγκεκριμένα από τη συμβολή της δημοτικής ασφαλτοστρωμένης οδού (οδός Ευαγγελιστρίας) με το παλαιό μονοπάτι και επί του παλαιού μονοπατιού και σε μήκος περίπου 50 μέτρων, προς τα δυτικά, χωρίς αδειοδότηση.
Στην απόφαση προτείνεται ο φάκελος της υπόθεσης να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας για την ενημέρωσή του και την τυχόν εφαρμογή του άρθρου 28 του Ν.1650/1986, όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και ισχύει με τον Ν. 4042/2012.
Την αποστολή της σχετικής έκθεσης αυτοψίας και της σχετικής (36) εισήγησης του ΚΕΠΠΕ Π.Ε. Μεσσηνίας στις αρμόδιες υπηρεσίες (Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Διεύθυνση Πολεοδομίας) του Δήμου Καλαμάτας, για τις ενέργειές τους στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους σχετικά με το σύνολο των διαπιστώσεων του κλιμακίου.
Την αποστολή της σχετικής εισήγησης του ΚΕΠΠΕ Π.Ε. Μεσσηνίας στην αρμόδια Περιφερειακή Επιτροπή Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών (ΠΕΑΠΖ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδος – Ιονίου και του Συντονιστικού Γραφείου Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών, για τις δικές τους ενέργειες στο πλαίσιο του Π.Δ. 148/2009.
Την αποστολή εισήγησης του ΚΕΠΠΕ Π.Ε. Μεσσηνίας στους επιθεωρητές Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, για την ενημέρωσή τους και στο γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.