Ρομά… παίζουν με την ψυχραιμία των δημοτών στη πλατεία Νεκτροταφείου στην Καλαμάτα


Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Το πρόβλημα με την καθημερινή-σχεδόν-παρουσία μικρών και μεγάλων Ρομά στους χώρους του Δημοτικού Νεκροταφείου Καλαμάτας είναι γνωστό εδώ και χρόνια, αλλά παραμένει άλυτο. Όσο η παρουσία τους, αν και έντονη, δεν είναι ενοχλητική, η κατανόηση περισσεύει. Στην αντίθετη περίπτωση, επισκέπτες, αλλά και κάτοικοι της περιοχής αγανακτούν.

Προχθές, μια παρέα Ρομά ξεπέρασε, απ’ ό,τι φαίνεται, τα όρια. Εκτός των άλλων, ξήλωσε διάφορα παγκάκια γύρω από την περιοχή της πλατείας για ασήμαντη αφορμή. Κάποια οικογένεια, δε, έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην περιοχή το τελευταίο διάστημα.

Το παραπάνω κοκτέιλ προκάλεσε την αγανάκτηση επισκεπτών, επαγγελματιών και περίοικων, με αποτέλεσμα να καλέσουν την Αστυνομία. Η εμφάνιση της ΕΛ.ΑΣ. βοήθησε, αλλά με την απομάκρυνση του περιπολικού άρχισαν και πάλι τα ίδια.

«Καταλαβαίνουμε τα προβλήματά τους, αλλά κι εμείς δεν είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Ούτε στο όνομα της όποιας κατανόησης μπορούμε να ανεχτούμε η πλατεία του νεκροταφείου να γίνει αφοδευτήριο. Πρέπει κάποια στιγμή το θέμα να λυθεί. Δεν είναι δυνατόν οι πλατείες και τα πάρκα της Καλαμάτας να έχουν καταληφθεί. Ας σταματήσουν, επιτέλους, οι υπεύθυνοι να φέρονται ανεύθυνα, να υπόσχονται, κι ας κάνουν, επιτέλους, πράξεις. Έρχεται και προεκλογική περίοδος, γι’ αυτό ας προσέξουν τι θα μας πουν…» ειπώθηκε χαρακτηριστικά.