Ρουμάνα καθηγήτρια πιάνου καταδικάσθηκε για διευκόλυνση Σύρου να φύγει από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Ρουμάνα καθηγήτρια πιάνου καταδικάσθηκε  για διευκόλυνση Σύρου να φύγει από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Ένοχη για απόπειρα διευκόλυνσης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα και συγκεκριμένα από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Καλαμάτας μια νεαρή Βουλγάρα, η οποία πέρυσι προσπάθησε να περάσει από τον έλεγχο διαβατηρίων έναν Σύρο με πλαστά ρουμανικά έγγραφα, προκειμένου να πετάξουν με την πτήση για Βιέννη.
Ο Σύρος, αν και κατηγορούμενος, δεν παρευρέθη στη δίκη, ενώ, όπως κατέθεσε η αστυνομικός που έκανε τον έλεγχο στα διαβατήρια, μετά τη σύλληψή τους, τους είπε ότι η Ρουμάνα τον προμήθευσε με τα πλαστά έγγραφα και ότι στη Βιέννη θα έδινε 4.000 ευρώ σε κάποιον που θα συναντούσαν.
Η Ρουμάνα, η οποία είναι καθηγήτρια πιάνου, ισχυρίσθηκε ότι ταξίδευε για Βιέννη προκειμένου να συναντήσει τον εν διαστάσει σύζυγό της. Ξαδέλφη της, της ζήτησε να συνοδεύσει το Σύρο, καθώς κι αυτός θα ταξίδευε από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, αλλά δε γνώριζε ελληνικά, και να τον βοηθήσει. Γι’ αυτό και ταξίδεψαν μαζί από την Αθήνα.
Ωστόσο, οι ισχυρισμοί της δεν έγιναν δεκτοί από το δικαστήριο και την καταδίκασε σε φυλάκιση 2 ετών με 3ετή αναστολή, ενώ στο Σύρο επέβαλε φυλάκιση 16 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 7.500 ευρώ.
Β.Β.