Στη βουλή ξανά η τύχη του Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα

Στη βουλή ξανά η τύχη  του Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα

Να δοθεί σαφές χρονοδιάγραμμα για τη δημοπράτηση του τμήματος της Ολυμπίας Οδού, Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα, ζητεί με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Υποδομών την προηγούμενη Παρασκευή ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. και πρώην υφυπουργός Απασχόλησης, Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης αναφέρει στην ερώτησή του πως στο άρθρο 5 του Νόμου 4219 «Κύρωση των Συμφωνιών Τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων και ρύθμιση συναφών θεμάτων» αναφέρεται ρητά ότι ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα θα δημοπρατηθεί εντός του πρώτου εξαμήνου 2014 ως έργο υποδομής άμεσης προτεραιότητας.
Επίσης, υπενθυμίζει τις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατά τη συζήτηση του εν λόγω νομοσχεδίου, όπως καταγράφηκαν στα πρακτικά της Βουλής (9.12.13), σύμφωνα με τις οποίες: «Το τμήμα Πάτρα-Πύργος θα τελειώσει το 2015 και το τμήμα Καλό Νερό-Τσακώνα θα τελειώσει το 2016».
Με δεδομένο ότι ήδη έχουν περάσει τρεις μήνες από την ψήφιση του νομοσχεδίου, χωρίς να υπάρχει καμία εξέλιξη ως προς το εν λόγω τμήμα, ο Γιώργος Κοντογιάννης θέτει τα εξής ερωτήματα στον υπουργό Υποδομών: Πότε θα γίνει η δημοπράτηση του τμήματος «Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα»; Θα γίνει εντός του χρονικού ορίου που προβλέπει ο Νόμος 4219/2013; Θα υπάρξει τελικά καθυστέρηση ως προς τη δημοπράτηση του έργου; Ποιο το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου; Ισχύει η δέσμευση για ολοκλήρωση του τμήματος Πάτρα-Πύργος εντός του 2015 και του τμήματος Καλό Νερό-Τσακώνα εντός του 2016;