Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των Γεωργιανών διαρρηκτών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των Γεωργιανών διαρρηκτών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν χθες τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των 3 Γεωργιανών που συνελήφθησαν στον Πύργο και την Κυπαρισσία την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από μπαράζ διαρρήξεων σε Καλαμάτα, Πύργο και Κυπαρισσία.
Της σύλληψης διαφεύγει ένας ακόμα δράστης, ενώ από τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής, είχαν διαπράξει συνολικά 65 διαρρήξεις – κλοπές σε σπίτια, με το περιουσιακό όφελος που είχαν αποκομίσει από την δράση τους να ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.
 
«Ροκάνιζαν» τις κλειδαριές
Οι δράστες χρησιμοποιούσαν ως βασική μεθοδολογία τη θραύση του αφαλού των κλειδαριών και τους τελευταίους μήνες είχαν καταγραφεί πολλά τέτοια κρούσματα σε Ηλεία και Μεσσηνία. Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό οι έρευνες είχαν εντατικοποιηθεί, καθώς φαινόταν πως ήταν θέμα ημερών ο εντοπισμός των δραστών. Νωρίς το πρωί της προηγούμενης Παρασκευής οι δράστες εντοπίστηκαν σε πολυκατοικία στην Αγία Βαρβάρα Ηλείας, την ώρα που ετοιμάζονταν να διαρρήξουν διαμέρισμα.
Ξεκίνησε καταδίωξη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πύργου και με τη βοήθεια και άλλων υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τους δύο από τους τρεις δράστες. Συγκεκριμένα, συνέλαβαν τον 39χρονο και τον 24χρονο, ενώ στην περιοχή που θα έκαναν τη διάρρηξη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 αυτοκίνητα. Όταν τα ερεύνησαν οι αστυνομικοί, βρήκαν διαρρηκτικά εργαλεία.
Ο 25χρονος Γεωργιανός, που διέφυγε από την Ηλεία, κατάφερε με ταξί να φτάσει στο Καλό Νερό, όπου και τελικά εντοπίσθηκε και συνελήφθη.
 
Ψάχνουν κι άλλους
Ο 24χρονος θεωρείται από την Αστυνομία ηγετικό μέλος της ομάδας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός ακόμα συνεργού τους, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Σύμφωνα με την κατηγορία που τους αποδίδεται, τουλάχιστον από το Μάιο του 2013 συγκρότησαν δομημένη εγκληματική οργάνωση και εντάχθηκαν σε αυτή με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, προκειμένου στη συνέχεια να διαπράξουν εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας, με σκοπό το οικονομικό όφελος.
Για τις ανάγκες της έρευνας, αλλά και τον εντοπισμό των υπόλοιπων δραστών, η Αστυνομία παρακαλεί τους πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 26210 – 81740 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη