Στον εισαγγελέα απηυδισμένοι κάτοικοι της Μικρομάνης για τις κλοπές

Στον εισαγγελέα απηυδισμένοι κάτοικοι της Μικρομάνης για τις κλοπές

Στην πόρτα του εισαγγελέα Καλαμάτας αναγκάσθηκαν να φθάσουν χθες το μεσημέρι παραγωγοί αγκινάρας από τη Μικρομάνη, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Χάρη Κουτσουρόπουλο, εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων κρουσμάτων κλοπής των προϊόντων τους από τα χωράφια, αλλά και άλλων αντικειμένων, όπως περιφράξεις και πάσσαλοι.
Όπως σημείωσαν, μιλώντας στο «Θάρρος», η κατάσταση έχει ξεφύγει και φοβούνται τα χειρότερα.
Γυναίκα παραγωγός μάς ανέφερε ότι χθες το πρωί βρήκε να έχουν κοπεί περίπου 1.000 αγκινάρες από περιφραγμένη καλλιέργειά της, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι το κακό δε σταματά μόνο στην κλοπή, καθώς είναι μεγάλη η καταστροφή που γίνεται από τους δράστες στο υπόλοιπο φυτό, στην προσπάθειά τους να αποσπάσουν τις αγκινάρες.
Το ίδιο μας περιέγραψε και δεύτερος παραγωγός, ενώ ο κ. Κουτσουρόπουλος είπε ότι οι δράστες έχουν ξεφύγει, καθώς κλέβουν περιφράξεις, αλλά και αντικείμενα από το νεκροταφείο της Μικρομάνης: «Δεν υπάρχει πια προστασία και ασφάλεια από την Πολιτεία. Αντίθετα, υπάρχει αδιαφορία. Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση, γιατί η αγροτική παραγωγή είναι το κύριο εισόδημά τους. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το δασάρχη και τους εργαζόμενους στην πρώην Αγροφυλακή, οι οποίοι ήρθαν να μας βοηθήσουν, αλλά υπάρχει πρόβλημα λόγω έλλειψης καυσίμων για τις μετακινήσεις τους».
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στη Μικρομάνη έχει διαπιστωθεί και δολιοφθορά σε καλλιέργειες, με τη χρήση ισχυρών φυτοφαρμάκων. Σε μία περίπτωση, μάλιστα, καταστράφηκαν ολοσχερώς 12 στρέμματα με αγκινάρες.

της Βίκυς Βετουλάκη