Συμπόρευση Αλευρά – Δέδε χωρίς ευθιξία να παραιτηθούν

Συμπόρευση Αλευρά – Δέδε χωρίς ευθιξία να παραιτηθούν

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ

Δέδες και Αλευράς σχεδιάζουν νέα παράταξη στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας

Επιδεικνύοντας βαθιά αντιδημοκρατική συμπεριφορά και πασιφανή ιδιοτέλεια

Με κοινή δήλωσή τους οι αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου, θεματικοί και γεωγραφικοί, καλούν τους δύο «αντάρτες» αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας, Γιώργο Δέδε και Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευρά, να παραιτηθούν των θέσεων και των αξιωμάτων τους, από τη στιγμή που έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από την παράταξη με την οποία εξελέγησαν.
Ειδικότερα, υπογραμμίζουν: «Καλούμε τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Γιώργο Δέδε και τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευρά, να υποβάλουν, έστω και σήμερα, τις παραιτήσεις τους από τις θεσμικές θέσεις που κατέχουν, προκειμένου να μη σταθούν εμπόδιο στη συνέχιση του έργου της Περιφερειακής Αρχής.
Η Δημοκρατία είναι ευρύχωρο πεδίο για την έκφραση όλων των πολιτικών πρωτοβουλιών και οι πολίτες αποφασίζουν για τη φερεγγυότητα, την καθαρότητα, την αξιοπιστία, την ανεξαρτησία και τα επιχειρήματα εκείνων που τις εκφράζουν».
Πάντως, σε φαρσοκωμωδία τείνει να εξελιχθεί το σκηνικό για την περιφερειακή αναμέτρηση. Το νέο ψηφοδέλτιο, το οποίο θα έχει επικεφαλής του στη Μεσσηνία τον νυν αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, αυτοπροσδιορίζεται ως ανεξάρτητο και ως η τρίτη λύση, που θα φέρει στην Πελοπόννησο δουλειές, ανάπτυξη και όλα τα συναφή, όπως υποστηρίζει.
Εκείνο που, ωστόσο, προβληματίζει είναι ότι, αν «η περιφερειακή διοίκηση εκπροσωπεί όλα όσα βούλιαξαν τη χώρα», κατά τον κ. Παναγιώτη Αλευρά, πώς δεν τα είχε αντιληφθεί όλα αυτά και προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τη θέση και το έργο που ο ίδιος, από την άλλη, διατυμπάνιζε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιτελεί;
Επίσης, αν η περιφερειακή διοίκηση πάσχει από έλλειμμα «δημοκρατικότητας», τότε ο κ. Αλευράς πώς μπορεί να ερμηνεύσει τη στάση του, να είναι, δηλαδή, μέχρι και σήμερα στο γραφείο του, ασκώντας τα καθήκοντα του αντιπεριφερειάρχη, παραβιάζοντας κάθε έννοια πολιτικής δεοντολογίας, σχεδιάζοντας ταυτόχρονα μαζί με τους υπόλοιπους «παραιτηθέντες» συνοδοιπόρους του έναν περιφερειακό αυτοδιοικητικό συνδυασμό, επιδεικνύοντας ουσιαστικά βαθύτατη αντιδημοκρατική συμπεριφορά;
Κοντός ψαλμός αλληλούια, καθώς οι εκλογές έρχονται με βήμα ταχύ και η πασιφανής ιδιοτέλεια δεν μπορεί να κρυφτεί.


«ΑΦΑΝΗΣ» ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ Π. ΤΑΤΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Με Γ. Δέδε ο Παν. Αλευράς

Της Βίκυς Βετουλάκη

Την προσχώρησή του στο νέο σχήμα που γνωστοποίησε χθες ως υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο Γ. Δέδες, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα και επίσημα ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, ο οποίος χθες αρνήθηκε –δια μέσου του γραφείου του – να έχει επαφή με τους δημοσιογράφους και αναλώθηκε σε αναζήτηση ατόμων για την κατάρτιση του σχετικού ψηφοδελτίου για τη Μεσσηνία.
Από την άλλη πλευρά, το ΠΑΣΟΚ στηρίζει Πέτρο Τατούλη, αλλά… δεν λέει. Μάλιστα, σε επικοινωνία που είχαμε με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, και σε ερώτηση για τα περιφερειακά εκλογικά δεδομένα της Πελοποννήσου, αποστασιοποιήθηκε, δε θέλησε να πάρει ξεκάθαρη θέση, αν και βουλευτής Αρκαδίας, και περιορίσθηκε μόνο να δηλώσει ότι για τα αυτοδιοικητικά ζητήματα υπάρχει αρμόδια επιτροπή του ΠΑΣΟΚ που συνεδριάζει.
Ωστόσο, είναι χαρακτηριστικό ότι υψηλόβαθμα στελέχη του Κινήματος τονίζουν ότι 21 περιφερειακοί σύμβουλοι του κ. Τατούλη ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και μόνο 4 έχουν διαφωνήσει. Κατά συνέπεια, θεωρούν ότι είναι πεντακάθαρο το μήνυμα για τους ψηφοφόρους του κόμματος.

Δημοσκοπήσεις
Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα aftodioikisi.gr, δημοσκόπηση δείχνει ότι το 65% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο ψηφίζουν Πέτρο Τατούλη και αυτή ήταν η αφορμή να ανάψει το «πράσινο» φως της Χαριλάου Τρικούπη και του Β. Βενιζέλου στον περιφερειάρχη, που το κόμμα είχε στηρίξει και το 2010.
Επίσης, το ίδιο δημοσίευμα ανέφερε χαρακτηριστικά «ότι δημοσκόπηση που έγινε από το ΠΑΣΟΚ έδειξε ότι στελέχη τα οποία αντιδρούν  (Νάντια Γιαννακοπούλου, Γ. Δέδες) λαμβάνουν χαμηλά ποσοστά, που δεν ξεπερνούν το 5%. Έτσι, στα ψηφοδέλτια του Πέτρου Τατούλη θα συμμετέχουν στελέχη τόσο από το χώρο του ΠΑΣΟΚ όσο και από τη Ν.Δ.».

Υποψηφιότητα Δέδε
Μετά τα γεγονότα της Παρασκευής στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, με το αίτημα παραίτησης που κατατέθηκε για το διαφωνούντα πρόεδρο του Σώματος Γ. Πουλοκέφαλο, το επόμενο βήμα έγινε στην Κορινθία από τον τοπικό αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Δέδε, ο οποίος αμέσως μετά τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου ανακοίνωσε την κάθοδό του στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου.
Η κίνηση αυτή ήταν γνωστό ότι θα γίνει από τους τέσσερις διαφωνούντες και ήταν θέμα χρόνου η ανακοίνωσή της.
Χθες ο κ. Δέδες εξέδωσε και επίσημα ανακοίνωση για την υποψηφιότητά του, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Στο δρόμο προς τις κάλπες οι πολίτες της Πελοποννήσου βρίσκονται μπροστά σε ένα τεχνητό δίπολο που οδηγεί σε νέα αδιέξοδα. Από τη μια πλευρά, αναδεικνύεται ως πρόταση η παράταση της κατεστημένης περιφερειακής ηγεσίας που εκφράζει όλα όσα βούλιαξαν τη χώρα. Μία πρόταση που είναι γέννημα κομματικών εξαρτήσεων και συμβιβασμών με το κεντρικό κράτος. Μια πρόταση η διαδρομή της οποίας χαρακτηρίζεται από έλλειμμα δημοκρατίας, αλαζονεία, εγωκεντρισμό, καθεστωτική νοοτροπία, πελατειακές σχέσεις και έλλειμμα διαφάνειας.
Από την άλλη πλευρά, προωθείται μια νέα –υποτίθεται- πρόταση, η οποία, όμως, είναι κι αυτή προϊόν σκληρής κομματικής γραμμής και διαφύλαξης εσωκομματικών ισορροπιών. Εκφράζεται από ανθρώπους η διαδρομή των οποίων στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Πελοποννήσου είναι εφήμερη, προέκυψε αποκλειστικά για τις ανάγκες των περιφερειακών εκλογών και έχει ημερομηνία λήξης τη 18η Μαΐου. 
Και οι δύο φορείς του τεχνητού “δίπολου” δεν μπορούν να απαντήσουν στα σημερινά προβλήματα της Περιφέρειας, ούτε να αναλάβουν να σχεδιάσουν και να προετοιμάσουν την έξοδο της Πελοποννήσου από την κρίση. Αφήνουν τους πολίτες εγκλωβισμένους στα αδιέξοδα. Για να οδηγηθούμε έξω από το σημερινό θολό τοπίο, απαιτείται μια Νέα Πρόταση, μια Πελοποννησιακή Συμμαχία που να εκφράζει την ανάγκη για πρόοδο, ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις. Χωρίς το σφιχτό εναγκαλισμό του κράτους. Μακριά από τα δεσμά των οικονομικών συμφερόντων. Μακριά από κομματικές σημαίες και χωρίς πολιτικά δεκανίκια. Γιατί η μάχη που θα δώσουμε πρέπει να είναι αυτοδιοικητική και πολιτική».