Συνδέσεις ύδρευσης χωρίς υδρομετρητές κατήγγειλαν δημοτικοί σύμβουλοι

Συνδέσεις ύδρευσης χωρίς υδρομετρητές  κατήγγειλαν δημοτικοί σύμβουλοι

«Φωτιές» άναψε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης η αναφορά στην αρχή του Θαν. Κουτσαντώνη και στη συνέχεια του Χρ. Καρύδη σχετικά με την υδροδότηση σπιτιών στον οικισμό Καφού, για διάστημα 10 μηνών, χωρίς να υπάρχουν οι αντίστοιχοι υδρομετρητές (ρολόγια).
Ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Νικ. Φύκιρης ανέφερε ότι όσοι πληρώνουν τις παροχές με κόστος 173 ευρώ, συνδέονται, για να προσθέσει πως ο υδραυλικός της Αίπειας έχει να συνδέσει 200 ρολόγια. Έχει ήδη συνδέσει τα μισά, ενώ συνεχίζεται η σύνδεση των παροχών.
Στο σημείο παρενέβη ο Γ. Στραβόλαιμος, ρωτώντας, μεταξύ άλλων, με έντονο ύφος αν πληρώνουν νερό αυτοί οι άνθρωποι, 10 μήνες, κατηγορώντας ταυτόχρονα τον κ. Φύκιρη πως ψεύδεται, με αποτέλεσμα να δεχτεί επίπληξη από τον πρόεδρο του Συμβουλίου, Ηλία Πατσιώτη, πως παραφέρεται, για να ακολουθήσει και ο κ. Φύκιρης, λέγοντας: «Τώρα που έφυγε από την πλειοψηφία, κατάλαβε ποιος λέει ψέματα».
Ακολούθησε η παρέμβαση του Χρ. Καρύδη, ο οποίος μίλησε για καταγγελία που δέχθηκε για την ύπαρξη υδροδότησης χωρίς να έχουν τοποθετηθεί ρολόγια και να καταναλώνουν νερό κάποιοι. «Πήγαμε, είδαμε και φωτογραφίσαμε», είπε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας πως «δε δέχομαι την ενεργή παροχή χωρίς ρολόι».
Ο κ. Φύκιρης απάντησε στην αρχή πως η ΔΕΥΑΜ θα απαντήσει, για να διορθώσει στη συνέχεια πως η Υπηρεσία Ύδρευσης είναι εκείνη που θα δώσει απαντήσεις.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Νικ. Τζώρτζης, μίλησε για «τρελά» πράγματα, αναφερόμενος στις ερωτήσεις Κουτσαντώνη και Καρύδη. Ρώτησε αν γνωρίζει η υπηρεσία πόσοι έχουν συνδεθεί και δεν πληρώνουν, δηλώνοντας ότι έπρεπε να γνωρίζουν οι υπεύθυνοι.
«Όποιοι κι αν είναι, είναι για εμένα κλέφτες», σχολίασε ο Χρ. Καρύδης.
Παρεμβαίνοντας ο Σπ. Κοντοθανάσης αναρωτήθηκε αν μπορούν να μην πίνουν νερό αυτοί οι άνθρωποι, ενώ τη λύση έδωσε ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, λέγοντας πως θα επιληφθεί η Υπηρεσία Ύδρευσης. Αν δεν υπάρχουν ρολόγια, συνέχισε, να βρεθεί μια φόρμουλα επιμερισμού των εξόδων ή, αλλιώς, να τοποθετηθούν ρολόγια, αν υπάρχουν, άμεσα.  
Χ.Χ.