Σύντομα έργα αναστήλωσης στη Μονή Βουλκάνου

Σύντομα έργα αναστήλωσης στη Μονή Βουλκάνου

Η εταιρεία «Αφοί Ηλιόπουλοι» αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος της δημοπρασίας που έγινε χθες στο υπουργείο Πολιτισμού για την αναστήλωση της Μονής Βουλκάνου, με προϋπολογισμό 2,5 εκατ. ευρώ, καταθέτοντας προσφορά με έκπτωση 52%, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος.
Στη δημοπρασία συμμετέσχε ως εκπρόσωπος του Δήμου Μεσσήνης ο δημοτικός σύμβουλος Σπ. Κοντοθανάσης.
Ο δήμαρχος Μεσσήνης ευχαρίστησε, μάλιστα, το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, γιατί με την προσπάθειά του κατάφερε να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ και να υλοποιηθεί σύντομα, ενώ πρόσθεσε ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών θα αναδειχθούν σημαντικά μνημεία στην περιοχή, όπως η Αρχαία Μεσσήνη, το Ανδρομονάστηρο, η Σαμαρίνα, το Κάστρο της Ανδρούσας και άλλα.
Συνεχίζοντα ανέφερε πως  η Δημοτική Αρχή κατέβαλλε προσπάθειες βελτίωσης της πρόσβασης στη Μονή Βουλκάνου, ενώ αναφέρθηκε στην αναμενόμενη έναρξη των εργασιών στο δρόμο από Κακοπέτρι, αφού ο φάκελος βρίσκεται προς έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο και πολύ σύντομα θα υπογραφεί. Το συγκεκριμένο έργο έχει χρηματοδοτηθεί με 420.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Μπαλτατζής», έχει 3 χλμ. μήκος και προβλέπεται η κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων, τεχνικά έργα, ασφαλτόστρωση, διαγράμμιση και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας.
 
Δεν είναι προεκλογικό το έργο στη Βαλύρα
Σύμφωνα με τον κ. Αναστασόπουλο, το έργο αυτό, σε συνδυασμό με τη βελτίωση της οδοποιίας στη Βαλύρα και το τμήμα από Βαλύρα προς Μονή Βουλκάνου, από τη Μαυροζούμενα έως τη Μονή, προϋπολογισμού 547.000 ευρώ, που προβλέπει την κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων για τη διευθέτηση των ομβρίων και ασφαλτόστρωση, θα βελτιώσουν σημαντικά την πρόσβαση. Το έργο θα ξεκινήσει, όπως είπε, στο τέλος του μήνα.
Διευκρίνισε δε πως το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βαλύρα με τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις δε σχετίζεται με την προεκλογική περίοδο. Έδειξε ακόμη και τη σχετική μελέτη που εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, πριν από ένα έτος, και πρόσθεσε πως εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων  Επενδύσεων  με την υπογραφή του κ. Τατούλη, δημοπρατήθηκε και εκτελείται. Δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία του και κατέληξε λέγοντας πως η βελτίωση του καιρού βοηθά στην επιτάχυνση των εργασιών.        

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου