Την «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών» για το Δήμο Καλαμάτας παρουσιάζει ο Μιχάλης Αντωνόπουλος

Την «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών» για το Δήμο Καλαμάτας παρουσιάζει ο Μιχάλης Αντωνόπουλος

Σήμερα το μεσημέρι παρουσιάζει τη φιλοσοφία της κίνησής του

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Ένα ερωτηματικό υπήρχε για να κλείσει το παζλ των υποψήφιων συνδυασμών για το δήμο Καλαμάτας που συμμετάσχουν στις εκλογές του Μαΐου, αλλά κι αυτό απαντήθηκε μόλις χθες. Αύριο το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «REX», ο επικεφαλής του σχήματος “Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών”, Μιχάλης Αντωνόπουλος, θα παρουσιάσει τις βασικές αρχές και τη φιλοσοφία του.
Όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση, «μετά την επίσημη δημόσια διαβούλευση και τον διάλογο για τη συγκρότηση αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου νίκης, καταθέτουμε στους δημότες τις βασικές αρχές ενός φιλόδοξου και συνάμα ρεαλιστικού προγράμματος, για το σύνολο του δήμου Καλαμάτας».
Ανέφερε ότι «βασική μας θέση είναι η απρόσκοπτη και ακομμάτιστη λειτουργία ανεξάρτητης και δημοκρατικής αυτοδιοίκησης που πρέπει επιτέλους να γίνει πράξη» και έκανε λόγο για «βαθιά ανάγκη της καλαματιανής κοινωνίας για νέες φωνές, ιδέες και προτάσεις».
Ο Μ. Αντωνόπουλος, στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου, επέκρινε τη Δημοτική Αρχή και το δήμαρχο Καλαμάτας πως «οι επιλογές του μας έβαλαν στο άρμα της μνημονιακής αυτοδιοίκησης».
Κατηγόρησε τον κ. Νίκα για αλαζονική συμπεριφορά, γιατί «χάνονται καθημερινά θέσεις εργασίας και τεράστιοι πόροι χρηματοδότησης, γιατί ο Δήμος Καλαμάτας άφησε χρήματα από κοινοτικά και άλλα ταμεία για την αυτοδιοίκηση ανεκμετάλλευτα».
Τον επέκρινε γιατί «σπατάλησε χρήματα του ΕΣΠΑ σε έργα αναπλάσεων», γιατί «δεσμεύτηκαν πόροι για νέο Δημαρχείο που η πόλη δεν είχε ανάγκη», γιατί «κάνει ασφαλτοστρώσεις με δανεικά», γιατί «υπάρχει κωλυσιεργία στα σχέδια πόλης και τις πράξεις εφαρμογής», γιατί «ενώ ψήφισε το ΓΠΣ, το αναίρεσε με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας».
Επέμεινε, δε, πως πρόκειται για ανεξάρτητο συνδυασμό, μακριά από κόμματα. Δήλωσε ότι έχουν και πρόγραμμα και πρόσωπα και παρατήρησε πως θα πάνε και άλλοι μαζί τους, ενώ ξεκαθάρισε ότι δε θα πάνε σε άλλο συνδυασμό.
Κλείνοντας, κάλεσε «τους δημότες και κυρίως τους νέους να συζητήσουμε και να αφήσουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αυτούς που μας χρέωσαν. Με την ψήφο μας στις εκλογές του Μαΐου δεν επιλέγουμε κόμμα. Το ερώτημα που προβάλλει επιτακτικό είναι: Συμπορευόμαστε με την ανθρωπιά και την αξιοπρέπεια ή με τη βαρβαρότητα και την αλαζονεία της μνημονιακής αυτοδιοίκησης;».