Το Μάιο η δημοπράτηση του έργου Πάτρα – Πύργος… Άγνωστο τι θα γίνει με την Τσακώνα

Το Μάιο η δημοπράτηση  του έργου Πάτρα – Πύργος… Άγνωστο τι θα γίνει με την Τσακώνα

Το υπουργείο Υποδομών παρακολουθεί στενά την πρόοδο των εργασιών στους υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομους, καθώς το χρονοδιάγραμμα δεν αφήνει περιθώρια για καθυστερήσεις. Η προσοχή των υπηρεσιών, όπως γράφει η «Καθημερινή», εστιάζεται στις λιγοστές μεν αλλά επείγουσες απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικές ανασκαφές και περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις.
Ας δούμε πού βρίσκονται τα πράγματα στους δύο άξονες της Δυτικής Ελλάδας, μετά την καταβολή των πρώτων 866 εκατομμυρίων ευρώ από την πρόσφατη συμφωνία Δημοσίου, τραπεζών και κατασκευαστών.
Η κοινοπραξία Απιον Κλέος εργάζεται σήμερα σε τέσσερα εργοτάξια (στο Ζευγολατιό, το Ξυλόκαστρο, την Αιγείρα και το Αίγιο) απασχολώντας περί τα 950 άτομα. Μέχρι το Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στο έργο θα έχει φθάσει τα 2.300 άτομα.
Όσον αφορά στην πρόοδο του έργου, οι χωματουργικές εργασίες βρίσκονται στο 60,7%, η κατασκευή τοίχων αντιστήριξης στο 27%, οδοστρωμάτων στο 22% και ασφαλτικών στο 15%.
Οι δέκα διπλές σήραγγες του έργου βρίσκονται συνολικά στο 70%, με τις πιο προχωρημένες κατασκευαστικά να είναι οι σήραγγες Δερβενίου (98%) και Ακράτας (94%). Αρχαιολογικές ανασκαφές πραγματοποιούνται μόνο σε τρία σημεία και θεωρείται ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.
Να σημειωθεί ότι η δημοπράτηση του τμήματος Πάτρας- Πύργου (που θα κατασκευαστεί ως δημόσιο έργο) τοποθετείται πλέον το Μάιο. Τέλος, άγνωστο είναι τι θα γίνει με την απόληξη της Ολυμπίας Οδού στην Τσακώνα.