Χάος και ουρές στα εφημερεύοντα φαρμακεία, τα δύο σημερινά της Καλαμάτας

Χάος και ουρές στα εφημερεύοντα φαρμακεία, τα δύο σημερινά της Καλαμάτας

Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν και σήμερα στα φαρμακεία της Καλαμάτας που εφημερεύουν, από πολίτες οι οποίοι σπεύδουν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, καθώς οι φαρμακοποιοί έχουν προκηρύξει απεργία έως την Κυριακή. 
Σημειώνεται ότι οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας έχουν κατεβάσει ρολά στα φαρμακεία από την Τετάρτη, ενάντια στις προωθούμενες αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων. 
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κωνσταντίνος Λουράντος προειδοποίησε ότι αν περάσουν αυτά τα μέτρα «11.000 φαρμακεία θα γίνουν ο τάφος της κυβέρνησης». 
«Θα σας πολεμήσουμε και μετά την ψήφιση του νόμου. Έρχονται εκλογές», διαμήνυσε προς τους κυβερνώντες ο κ. Λουράντος. Ο πρόεδρος του ΦΣΑ προειδοποίησε ότι τα μέτρα αυτά φέρνουν στην Ελλάδα τις αλυσίδες φαρμακείων. «Φέρνουν τα απρόσωπα φαρμακεία, τα φαρμακεία που δεν θα δώσουν φάρμακο στον ασθενή που δεν θα μπορεί να πληρώσει τη συμμετοχή του». 
 Ο κ. Λουράντος επανέλαβε ότι τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, κοινωνική πολιτική ασκούν επί της ουσίας οι φαρμακοποιοί. «Δυστυχώς», συνέχισε, «με τις απρόσωπες αλυσίδες φαρμακείων κάτι τέτοιο δεν θα είναι εφικτό». 
Α.Π. 
Δείτε εδώ τα δύο ανοικτά φαρμακεία για την Καλαμάτα