Όλα μέσα μου ουρλιάζουν, κι εγώ μούγκα…

Όλα μέσα μου ουρλιάζουν, κι εγώ μούγκα…

«Κόρη μου, συγγνώμη, δεν άντεχα άλλο τόση ταλαιπωρία για να πιάτο φαΐ με αίμα»… Με τον τρόπο αυτό ζητούσε συγγνώμη από το παιδί της για την απόφασή της η 54χρονη γυναίκα που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει προχθές το πρωί, πέφτοντας από τα τείχη πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου, στο κέντρο του Ηρακλείου. 
Βαριά τραυματισμένη, η 54χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση. Η γυναίκα είναι γνωστή και αγαπητή στη Ηράκλειο, καθώς διατηρούσε επί χρόνια κυλικείο σε δημόσιο οργανισμό. 
Πάντα ευγενική και εξυπηρετική, σύμφωνα με τους ανθρώπους που τη γνωρίζουν, ποτέ δεν άφησε να φανεί η άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει, οι οικονομικές πιέσεις που τη βασάνιζαν από τα πενιχρά έσοδα του κυλικείου. 
Αξιοπρεπής ακόμα και όταν σχεδίαζε το τέλος, στο σημείωμά της ενημέρωνε τον σύζυγό της ότι «με τα 600 ευρώ που έχω πάνω μου, να πληρώσεις το ΤΕΒΕ. Το ενοίκιο το πλήρωσα χθες».  
Απευθυνόμενη στο σύζυγό της εκφράζει την επιθυμία της «να σπουδάσεις την κόρη μας και να μην την αφήσεις ποτέ μόνη». Με συγκλονιστικό τρόπο απευθύνεται και στην κόρη της: «Όταν θα μεγαλώσεις, θα καταλάβεις. Ό,τι κέρδιζα στη ζωή μου, πάντα βρίσκονταν άλλοι και το έπαιρναν χωρίς να το δικαιούνται».  
Αυτή η είδηση πέρασε χθες στα… ψιλά των μεγάλων εφημερίδων. Αντί να είναι το κύριο θέμα της πρώτης σελίδα τους. Ας είναι… 
Α.Π.