“Locish” : Ξεκίνησε από την Καλαμάτα και κατακτά τον κόσμο (βίντεο)

“Locish” : Ξεκίνησε από την Καλαμάτα και κατακτά τον κόσμο (βίντεο)

Ένα βίντεο – αφιέρωμα στους νέους που αναλαμβάνουν το ρίσκο να δημιουργήσουν την δική τους καινοτόμα επιχείρηση δημιούργησε ο ιστότοπος του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων  . Πέντε νέοι start uppers και ένας από τους ιδρυτές επιχειρηματικού σχήματος χρηματοδότησης νέων ιδεών, εξηγούν την διαδικασία αλλά και πως πήραν την πρωτοβουλία . Στο βίντεο που ακολουθεί πρωταγωνιστούν  (από το 04: 20 και μετά) και οι “δικοί” μας , δημιουργοί της εφαρμογής “Locish” .

Ο Αλέξης Χριστοδούλου και ο Γρηγόρης Ζωντανός , το καλοκαίρι του 2012 αποφάσισαν να αφήσουν τη “σιγουριά” της εργασίας που είχαν και να κυνηγήσουν το όνειρο τους. Έτσι σε ένα δωμάτιο στην Καλαμάτα (πόλη στην οποία ζούσαν) δημιούργησαν το “Locish” μια εφαρμογή για ταξιδιώτες . Σήμερα η εφαρμογή τους βρίσκεται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες , ενώ το “Locish” πλέον προσφέρει δουλεία σε άλλα 5 άτομα εκτός των δημιουργών του .Τέλος, εδώ και λίγες εβδομάδες στεγάζεται στα νέα του γραφείο στο κέντρο της Αθήνας.

Στο βίντεο από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων που ακολουθεί ο Γρηγόρης και ο Αλέξης μας αφηγούνται για το πως σκέφτηκαν την ιδέα , το ρίσκο που αποφάσισαν να πάρουν αλλά και για το πως κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή τους…

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

http://youtu.be/JhemKFQeQ2A