9 χρόνια σε 56χρονο από την Κυπαρισσία που τραυμάτισε στο κεφάλι ξάδελφό του

9 χρόνια σε 56χρονο από την Κυπαρισσία  που τραυμάτισε στο κεφάλι ξάδελφό του

Από 15 χρόνια κάθειρξης μειώθηκε σε 8 χρόνια κάθειρξης και 1 χρόνο φυλάκισης η ποινή 56χρονου από το Μεμί Κυπαρισσίας, για το σοβαρό τραυματισμό πρώτου του ξαδέρφου τον Οκτώβριο του 2011.
Ο 56χρονος είχε κριθεί ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Χθες, όμως, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο μετέτρεψε την κατηγορία σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και του επέβαλε κάθειρξη 8 ετών, καθώς και 1 χρόνο φυλάκισης για οπλοχρησία.
Ο 56χρονος χτύπησε επανειλημμένες φορές με μία σιδερένια λάμα τον ξάδελφό του στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να του δημιουργήσει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και να κινδυνέψει η ζωή του. Το θύμα, 66 ετών, μόνιμος κάτοικος Αυστραλίας, δεν παρουσιάσθηκε ούτε χθες στην εκδίκαση της υπόθεσης. Στις καταθέσεις δε που είχε δώσει μετά το περιστατικό, είχε αναφέρει ως κίνητρο τη ληστεία, λέγοντας πως ο ξάδελφός του τού είχε αφαιρέσει 3.500 δολάρια Αυστραλίας. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν προέκυψε ποτέ.
 
Με λάμα
Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, στις 23 Οκτωβρίου 2011 ο κατηγορούμενος μαζί με το θύμα βρίσκονταν στο σπίτι του για να γευματίσουν. Διαπληκτίσθηκαν, όμως, έντονα και πιάστηκαν στα χέρια. Βγήκαν από το σπίτι, ενώ κάποια στιγμή που ο κατηγορούμενος ήταν πεσμένος στο έδαφος, άρχισε να χτυπάει τον ξάδελφό του με σιδερένια λάμα στο κεφάλι, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα.
Αμέσως μετά έφυγε παίρνοντας μαζί του τη λάμα, ενώ ακολούθως έβγαλε τα ματωμένα ρούχα και όλα μαζί οι αστυνομικοί τα βρήκαν 300 μέτρα από το σπίτι του κατηγορουμένου, πεταμένα σε σακούλα, μέσα σε βάτα.
Γυναίκα μάρτυρας κατέθεσε ότι δεν είχε ακούσει άλλη φορά να τσακώνονται τα ξαδέφλια, αλλά επισήμανε ότι το θύμα είπε ότι ήταν θρασύτατο και προκαλούσε.
Αστυνομικός που έλαβε μέρος τότε στην έρευνα της υπόθεσης, κατέθεσε ότι αρχικά ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τα πάντα, αλλά στη συνέχεια ομολόγησε την πράξη του. Επίσης, σημείωσε ότι του είχε κάνει φοβερή εντύπωση η νηφαλιότητα και η ψυχραιμία του.
 
Απολογία
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος, ο οποίος ήταν και χρήστης ναρκωτικών, ανέφερε ότι με τον ξαδελφό του είχε καλές σχέσεις, όμως εκείνη την ημέρα λογομάχησαν και το θύμα άρχισε να βρίζει τη μητέρα του, τη γυναίκα του και να του λέει ότι το παιδί του είναι νόθο.
Αυτό, όπως είπε, τον έκανε να χάσει τον έλεγχο και ήρθαν στα χέρια. Ενώ διαπληκτίζονταν, βγήκαν από το σπίτι και ο ξάδελφός του, που είναι μεγαλόσωμος, τον έριξε στο έδαφος. Μάλιστα, του έριξε μια μπουνιά στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να του σπάσει τα δόντια. Τότε αυτός φοβήθηκε για τη ζωή του και ψάχνοντας δίπλα, βρήκε τη λάμα και άρχισε να τον χτυπάει. Όταν είδε τα αίματα, όπως ισχυρίσθηκε, φοβήθηκε ότι τον είχε σκοτώσει και έφυγε.
Παραδέχτηκε πως ήταν λάθος του που δεν κάλεσε την Αστυνομία και ασθενοφόρο, αλλά εγκατέλειψε το θύμα.
Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της είπε ότι ο δράστης κατάφερε στον ξάδελφό του 5 χτυπήματα στο κεφάλι και λειτούργησε ψύχραιμα, αφού έφυγε μετά και έκρυψε το όπλο που χρησιμοποίησε και τα ματωμένα ρούχα. Όπως είπε, είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και ζήτησε να καταδικασθεί όπως και πρωτόδικα.
Το δικαστήριο, ωστόσο, προχώρησε στη μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη