Έξι νέα σύγχρονα ασθενοφόρα θα ενισχύσουν τις δομές Υγείας και το ΕΚΑΒ της Μεσσηνίας

Έξι νέα σύγχρονα ασθενοφόρα θα ενισχύσουν τις δομές Υγείας και το ΕΚΑΒ της Μεσσηνίας

Με  έξι  νέα σύγχρονα ασθενοφόρα πρόκειται να ενισχυθούν το αμέσως επόμενο διάστημα οι δομές Υγείας και το ΕΚΑΒ του Νομού Μεσσηνίας μετά τη σημερινή απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη.
 
Πρόκειται για την έγκριση σκοπιμότητας της πρότασης της Διοίκησης του Γ.Ν Μεσσηνίας που αφορά της προμήθεια έξι  νέων ασθενοφόρων, μέσω των κοινοτικών πόρων συνολικού προϋπολογισμού 420.000€.
 
Με αφορμή τη σημερινή απόφαση ο Διοικητής του Γ.Ν Μεσσηνίας κ.Γιώργος Μπέζος δήλωσε:
 
«Τον προηγούμενο μήνα μαζί με το Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας συμπατριώτη μας κ.Παναγιώτη Κατσίβελα και το Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρο Τατούλη συναποφασίσαμε να δρομολογήσουμε την πρόταση προμήθειας 6 νέων ασθενοφόρων για τις δομές Υγείας της Μεσσηνίας δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, μιας και ο στόλος των υπαρχόντων είναι γερασμένος και με πολλά προβλήματα. Αποτελούσε πάγιο αίτημα και κυρίαρχη ανάγκη η ανανέωση των ασθενοφόρων αφού κάποια απ’ αυτά έχουν ήδη διανύσει αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα. Σημειώνεται ότι τα νέα ασθενοφόρα θα φέρουν σύγχρονη τεχνολογία με προδιαγραφές των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.
 
Με ικανοποίηση λάβαμε σήμερα την έγκριση σκοπιμότητας αυτής της πρότασης από το Υπουργείο Υγείας. Τις αμέσως επόμενες ημέρες υποβάλλουμε το φάκελο στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή προς ένταξη και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διεθνής διαγωνιστική διαδικασία.
 
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους συνεργάτες μου, το Διοικητή μου  Παναγιώτη Κατσίβελα για την αμέριστη βοήθειά του και το Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη».