Ίδρυση Οικολογικής Κίνησης του Μοριά από μέλη των Οικολόγων Πράσινων

Ίδρυση Οικολογικής Κίνησης του Μοριά από μέλη των Οικολόγων Πράσινων

Την Οικολογική Κίνηση του Μοριά ιδρύουν τα μέλη του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων Πελοποννήσου, Βασίλης Γιόκαρης, Ευάγγελος Σπινθάκης και Φαίη Σταματιάδη.
Στη διακήρυξή τους, πέραν της κατάθεσης των προτάσεών τους, δηλώνουν ότι δε θα συμμετάσχουν στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές με κανένα σχήμα, αλλά θα υποστηρίξουν πριν και μετά όσες δυνάμεις κινούνται προς την εξής κατεύθυνση:
«-Η ανασυγκρότηση της χώρας πρέπει να ξεκινήσει από τα κάτω και αυτή η προσπάθεια μπορεί και πρέπει να υποστηριχθεί, πρώτα απ’ όλα πολιτικά, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δηλαδή από την αιρετή Περιφέρεια και τους Δήμους. Πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να παραχθεί τοπικό εισόδημα για και αντίστοιχα από τους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες.
-Όταν οι περισσότεροι στην Ελλάδα μιλούν μόνο για την οικονομική κρίση, εμείς εξακολουθούμε να αναδεικνύουμε την κλιματική αλλαγή ως τη βασική απειλή για την ζωή στη γη. Προτείνουμε να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για να μειωθεί και στο Μοριά η ρύπανση που προκαλεί την υπερθέρμανση του πλανήτη.
-Είμαστε υπέρ της εναλλαγής και της ανακλητότητας εκείνων που εκλέγονται σε θέσεις οργάνων της περιφερειακής κίνησης, αλλά και των αιρετών που θα εκλεγούν.
-Ο ’’Καλλικράτης’’ είχε ως αποτέλεσμα ένα συγκεντρωτικό μοντέλο Αυτοδιοίκησης με μεταφορά αρμοδιοτήτων και καθηκόντων στην Αυτοδιοίκηση, με παράλληλη αφαίρεση χρηματοδοτικών πόρων».