Απίστευτο περιστατικό με ηλικιωμένο να χάνει τη ζωή του σε δρόμο της Καλαμάτας από χτυπήματα νεαρού

Απίστευτο περιστατικό με ηλικιωμένο να χάνει τη ζωή του σε δρόμο της Καλαμάτας από χτυπήματα νεαρού

Συνελήφθη ο 33χρονος

Δεν πίστευαν στα μάτια τους όσοι έζησαν το περιστατικό που συνέβη χθες το μεσημέρι στη διασταύρωση των οδών Ψαρών και Λυκούργου, στον κόμβο στη γεφυροπλάστιγγα, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 73χρονου. Ως υπαίτιος συνελήφθη ένας 33χρονος.
Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τη μία μετά το μεσημέρι. Ο άτυχος 73χρονος, οδηγώντας μηχανάκι και έχοντας μαζί του τον 9χρονο εγγονό του, κινούνταν από την οδό Ψαρών με κατεύθυνση προς λιμάνι. Αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 33χρονος κατευθυνόταν από Λυκούργου προς τη γεφυροπλάστιγγα. Τα δύο οχήματα διασταυρώθηκαν στον κυκλικό κόμβο, αλλά χωρίς να συγκρουσθούν. Ο 33χρονος, κρίνοντας ότι έχει προτεραιότητα, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και άρχισε να διαπληκτίζεται με τον 73χρονο. Μάλιστα αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως χτύπησε τον ηλικιωμένο και επενέβησαν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους.
Όπως τόνισε, δε, στο «Θάρρος» διερχόμενος που είδε το περιστατικό, πήραν το 9χρονο παιδί από το σημείο, σε γειτονικό μαγαζί, προκειμένου να μην είναι μπροστά στο επεισόδιο.
Αμέσως μετά ο 33χρονος επιβιβάσθηκε στο αυτοκίνητό του και έφυγε, ενώ ο 73χρονος σωριαζόταν στο οδόστρωμα. Ο κόσμος ειδοποίησε ασθενοφόρο, το οποίο έφτασε στο σημείο και μετέφερε τον 73χρονο στο νοσοκομείο, αλλά ήταν πλέον αργά.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ιωάννη Δούζη, ο θάνατος του 73χρονου οφείλεται σε επιπλακείσα υπερτασική – ισχαιμική μυοκαρδιοπάθεια, καθώς έπασχε από την καρδιά του, και το επεισόδιο λειτούργησε ως στρεσογόνος κατάσταση που προκάλεσε το μοιραίο καρδιακό επεισόδιο.
Στο μεταξύ, τις επόμενες ώρες παρουσιάσθηκε μόνος του στην Αστυνομία ο 33χρονος και συνελήφθη.

Β.Β.


Η ανακοίνωση της Αστυνομίας 

Συνελήφθη ένας 33χρονος ημεδαπός για θανατηφόρα σωματική βλάβη στη Μεσσηνία

Συνελήφθη, χθες (11.4.2014) το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας (1) 33χρονος ημεδαπός, ο οποίος προσήλθε αυτοβούλως, για επικίνδυνη και θανατηφόρα σωματική βλάβη. 

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ο 33χρονος μετά από διαπληκτισμό που είχε με 73χρονο ημεδαπό, ο 33χρονος χτύπησε αυτόν  με τα χέρια στο πρόσωπο, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Ακολούθως, ο 73χρονος έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και απεβίωσε.

Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, προκείμενου να διευκρινιστούν τα αίτια θανάτου του 73χρονου.

Ο 33χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.