Απεργιακή συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά στο Εργατικό Κέντρο

Απεργιακή συγκέντρωση για  την Πρωτομαγιά στο Εργατικό Κέντρο

Απεργιακή συγκέντρωση για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στις 10.30 μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.
Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς αναφέρεται: «Απεργιακή – Αγωνιστική και Ιστορική είναι η 1η Μάη για τo εργατικό κίνημα, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους της χώρας μας, όπως και για τους εργαζόμενους, τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους όλου του κόσμου.
Για τους Έλληνες εργαζομένους η Πρωτομαγιά  αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των  συνταξιούχων, των ανέργων που δοκιμάζονται σκληρά και βάναυσα.
Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την ισότητα, την ελευθερία και την ειρήνη, οφείλουμε όλοι μαζί να δώσουμε αγωνιστικό-απεργιακό παρών στο κάλεσμα των συνδικάτων την Πέμπτη 1η Μάη.
Αυτό που πρέπει να καταργηθεί είναι το  νεοφιλελεύθερο και μονεταριστικό πολιτικό μοντέλο που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Νότια Ευρώπη και εν τέλει όλη την Ευρώπη».