Βράδυ Μεγάλης Δευτέρας «χτύπησαν» σπίτι στα Φιλιατρά

Βράδυ Μεγάλης Δευτέρας  «χτύπησαν» σπίτι στα Φιλιατρά

«Γολγοθάς» κατοίκων της Τριφυλίας από τις παραβιάσεις σπιτιών
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου
 
«Πάσχα» με τα λεφτά των άλλων είπαν να κάνουν προχθές θρασύτατοι κακοποιοί και «μπουκάρισαν» σε οικία στα Φιλιατρά την ώρα που η ιδιοκτήτρια ήταν στην εκκλησία για την Ακολουθία της Μεγάλης Δευτέρας. Πού να ήξερε η άτυχη γυναίκα, που ζει μόνη, τι θα την περίμενε με την επιστροφή της.
Η γυναίκα έφυγε από το σπίτι της στη γειτονιά των Εισοδίων της Θεοτόκου και πήγε στην εκκλησία για να τελέσει τα θρησκευτικά της καθήκοντα. Όταν τελείωσε η Ακολουθία, με γνωστό της άτομο πήγαν για φαγητό, το οποίο μόλις επέστρεψε στο σπίτι, γύρω στις 11.00, δυστυχώς, της βγήκε ξινό. Με το που άνοιξε την πόρτα και αντίκρισε το θέαμα του παραβιασμένου σπιτιού, με όλα τα πράγματα να είναι άνω – κάτω, σοκαρίστηκε.
Ο ή οι δράστες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, φέρεται να μπήκαν από το πίσω μέρος. Αφού σκαρφάλωσαν σε λεβητοστάσιο και ανέβηκαν στο μπαλκόνι, παραβίασαν την πόρτα της κουζίνας. Δεν άφησαν τίποτα όρθιο και έψαξαν για τη λεία τους σε όλο το σπίτι. Αφού αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα και χρυσαφικά, έφυγαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.
Το νέο αυτό κρούσμα στην περιοχή των Φιλιατρών, που έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο παραβιάσεων και κλοπών, προκαλεί φόβο και ανησυχία στους πολίτες, οι οποίοι αισθάνονται ανασφαλείς ακόμη και μέσα στα ίδια τα σπίτια και τα καταστήματά τους, ιδίως δε αυτές τις μέρες που επιθυμούν να συμμετάσχουν ευλαβικά στις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας.
Παράλληλα, γίνεται όλο και πιο επιτακτική η ανάγκη για μεγαλύτερη και καλύτερη αστυνόμευση, η οποία μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων και όχι, βεβαίως, με λουκέτα σε Αστυνομικά Τμήματα, όπως σε αυτό των Φιλιατρών, που φέρεται να είναι στις προθέσεις και τους σχεδιασμούς του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.