Για “φρικιαστικό έγκλημα” κάνει λόγο η οικογένεια του 73χρονου θύματος στην Καλαμάτα


Απολογείται ο 33χρονος για το θάνατο του 73χρονου
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 
Στον εισαγγελέα Καλαμάτας οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι, με την κατηγορία της σκοπούμενης θανατηφόρας σωματικής βλάβης, ο 33χρονος ο οποίος χτύπησε έπειτα από διαπληκτισμό 73χρονο, με αποτέλεσμα αυτός να χάσει τη ζωή του από καρδιακό επεισόδιο.
Ο 33χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο Μ. Δευτέρα στον ανακριτή. 
Η οικογένεια του άτυχου 73χρονου κάνει λόγο «για φρικιαστικό έγκλημα» και περιγράφει τα περιστατικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει.
Πάντως, το πρωτοφανές αυτό περιστατικό έχει κάνει ειδησεογραφικά το γύρο της Ελλάδας, προκαλώντας ποικίλα σχόλια.
 
Μπροστά στον εγγονό του
Σύμφωνα με την οικογένεια του θύματος, ο άτυχος ηλικιωμένος επέστρεφε από το 19ο Δημοτικό Σχολείο, όπου είχε πάει για να πάρει τον 7χρονο εγγονό του, με σκοπό να το μεταφέρει στο σπίτι του στη μαρίνα της Καλαμάτας.
Ο 73χρονος, πάντα κατά με την οικογένεια, κατευθύνθηκε με το μοτοποδήλατό του από την οδό Κρήτης στην οδό Λυκούργου. Τη στιγμή που κινούνταν κυκλικά στη νησίδα μπροστά στη συμβολή των δρόμων, ο 33χρονος έφυγε από το STOP, σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, με αποτέλεσμα να αποκλείσει τη διέλευση του μοτοποδηλάτου που οδηγούσε ο ηλικιωμένος και επέβαινε το παιδί, με κατεύθυνση προς το λιμάνι. 
Ο ηλικιωμένος φρέναρε για να αποφύγει το ατύχημα και παρατήρησε τον 33χρονο για την παραβίαση του STOP. Τότε εκείνος, όπως μας μεταφέρθηκε από εκπρόσωπο της οικογένειας, κατέβηκε από το αυτοκίνητο σε έξαλλη κατάσταση και ενώ ο ηλικιωμένος βρισκόταν πάνω στο μοτοποδήλατό του, τον χτύπησε αρκετές φορές στο κεφάλι και στην πλάτη με γροθιές. Αυτό, όπως επισημάνθηκε, έχει κατατεθεί στην Αστυνομία από αυτόπτη μάρτυρα.  Το αποτέλεσμα ήταν ο 73χρονος και το παιδί να πέσουν στο έδαφος.
 
Ισχαιμικό σοκ
Ο ηλικιωμένος κάλεσε με το κινητό του τηλέφωνο την Αστυνομία, λέγοντας στον  33χρονο να περιμένει. Τότε ο 33χρονος, όπως επισημαίνεται από την οικογένεια, του επιτέθηκε εκ νέου με γροθιές και κλωτσιές. Χρησιμοποιώντας υβριστικές εκφράσεις, τον έριξε ανάσκελα στο οδόστρωμα και τον ακινητοποίησε βάζοντας το γόνατο στο στέρνο του, συνεχίζοντας να τον χτυπά στο πρόσωπο και στο σώμα, μπροστά στον εγγονό του, ο οποίος σε κατάσταση σοκ καλούσε σε βοήθεια.
Η οικογένεια σημειώνει ότι από τα δυνατά και πολλαπλά χτυπήματα του νεαρού ο ηλικιωμένος υπέστη ισχαιμικό σοκ και κατέληξε στο σημείο του συμβάντος και όχι στο νοσοκομείο, όπως αναφέρει η Αστυνομία. Επίσης, ότι ο 33χρονος, όταν αντιλήφθηκε ότι ο ηλικιωμένος δεν αντιδρούσε, επιβιβάσθηκε στο αυτοκίνητό του και έφυγε.