Διαλύθηκε ο συνδυασμός Αλειφέρη «Ενότητα για δημιουργία» στο Δήμο Οιχαλίας, «όχι» από Χρ. Ριζά


Οι τίτλοι τέλους για το συνδυασμό «Ενότητα για δημιουργία» του Δήμου Οιχαλίας, «έπεσαν» το απόγευμα της Κυριακής, όταν κατά τη συνάντηση των μελών του συνδυασμού στο Πνευματικό Κέντρο Μελιγαλά, δεν βρέθηκε κάποιο από τα μέλη του να αναλάβει να ηγηθεί, μετά την αποχώρηση της μέχρι πρότινος επικεφαλής του Ελένης Αλειφέρη, η οποία θα είναι υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας με το συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη.
Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο κ. Σπ. Αδαμόπουλος, ο οποίος στην έναρξή της ζήτησε από τους παριστάμενους να εκφράσουν την πρόθεσή τους και να τεθούν επικεφαλής.
Η συνέχεια ήταν απογοητευτική, καθώς δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον. Ενδεχομένως όχι αδικαιολόγητα, δεδομένου ότι το χρονικό διάστημα που απομένει έως την κατάρτιση των συνδυασμών είναι ιδιαιτέρως σύντομο (απομένουν περί τις 25 ημέρες). Χρόνος, που, όπως μας επισημάνθηκε, είναι ελάχιστος για την κατάρτιση ενός αξιόμαχου ψηφοδελτίου, δεδομένου ότι σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να προσμετρηθούν και οι ημέρες του Πάσχα. Αν αναλογιστεί κανείς τον μεγάλο αριθμό των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Οιχαλίας και των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν σε αυτές, το εγχείρημα φαίνεται ακατόρθωτο.
Θα πρέπει να σημειωθεί, όπως μας ανέφεραν, η αγωνία των παρισταμένων για τη συνέχιση της ύπαρξης του συνδυασμού, που την εξέφρασε ο κ. Δημ. Καραμπούλας, λέγοντας πως είναι κρίμα να διαλυθεί ένας συνδυασμός που ιδρύθηκε το 1998 από τον αείμνηστο Στ. Μπένο με επιτυχία στα κοινά και με αξιόλογους ανθρώπους και συνεχίστηκε με την κα Αλειφέρη.
Πλέον, μετά την απροθυμία των στελεχών του να αναλάβουν το βάρος του προεκλογικού αγώνα, ο συνδυασμός σταμάτησε να υφίσταται. Κάποιοι εκ των παρισταμένων σχολίασαν πως δεν πρόκειται να ασχοληθούν ξανά με τα κοινά, ενώ, άλλοι θα ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια άλλων συνδυασμών.      
Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες μας, πρόταση να ηγηθεί του συνδυασμού, μιας και κατάγεται από την περιοχή, έγινε στο σημερινό αντιδήμαρχο Καλαμάτας Χρ. Ριζά, αλλά αυτός αρνήθηκε.
 
Χ.Χ.