Διεθνείς συναντήσεις του Καλαματιανού υποψηφίου Ευρωβουλευτή Τάκη Αναστόπουλου

Διεθνείς συναντήσεις του Καλαματιανού υποψηφίου Ευρωβουλευτή Τάκη Αναστόπουλου

Είναι ένας από τους λίγους που γνωρίζουν τόσο καλά τα ευρωπαϊκά θέματα. Ο Καλαματιανός Τάκης Αναστόπουλος, τ. διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μέλος της συντονιστικής επιτροπής της πολιτικής κίνησης Πολιτεία, είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ελιά»
Ήδη ο κ. Αναστόπουλος έχει επισκεφθεί τις Βρυξέλλες και είχε επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους. Εκεί συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρτιν Σουλτς.
Ο κύριος Σουλτς ενδιαφέρθηκε να μάθει πώς διαμορφώνεται ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα εν όψει των ευρωεκλογών και ευχήθηκε στην Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη καλή επιτυχία.
Επίσης, ο Τάκης Αναστόπουλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα, τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ενρίκε Μπαρόν Κρέσπο, τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφτσοβιτς, καθώς και με τις Επιτρόπους Ανδρούλλα Βασιλείου και Μαρία Δαμανάκη.
Σε προεκλογική του ομιλία στην Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών και στους Έλληνες ευρωϋπαλλήλους, επισήμανε τη σημασία των ευρωεκλογών του Μαΐου, για την αναγκαία αλλαγή των πολιτικών της Ε.Ε. που θα επηρεάσει άμεσα τη χώρα μας, ιδιαίτερα στην τρέχουσα συγκυρία.
Α.Π.