Εντυπωσιασμένη από τη Μεσσηνία δημοσιογράφος από την Εσθονία! (φωτογραφίες)

Εντυπωσιασμένη από τη Μεσσηνία  δημοσιογράφος από την Εσθονία! (φωτογραφίες)

Με τις πιο γλυκές και ζωντανές αναμνήσεις αναχωρεί σήμερα το πρωί από τη Μεσσηνία, όπου βρέθηκε για μία περίπου εβδομάδα, η έγκριτη δημοσιογράφος από την Εσθονία Thea Karin!
Η δημοσιογράφος έμεινε εντυπωσιασμένη από τη ζεστή φιλοξενία και την ανοιχτή αγκαλιά των ανθρώπων της Μεσσηνίας, ενώ στην καρδιά της έκλεισε την απέραντη φυσική ομορφιά, το κάλλος της περιοχής, την ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών, όπως, βεβαίως, και την πλούσια ιστορία και τα αρχαία μνημεία που επισκέφθηκε!
Η πανέμορφη και γλυκύτατη Thea Karin επισκέφθηκε τη Μεσσηνία για πρώτη φορά και παρέμεινε στην περιοχή από το Μεγάλο Σάββατο μέχρι και προχθές, στην Καλαμάτα, την Κυπαρισσία και την Costa Navarino στους Γαργαλιάνους.
Την επιμέλεια και φροντίδα της διαμονής της είχε αναλάβει ο πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής στη Μεσσηνία, Θανάσης Ψαρούλης, ο άνθρωπος που κάνει γνωστή τη Μεσσηνία στις χώρες της Βαλτικής, με τις προσπάθειές του ήδη να έχουν απτά αποτελέσματα.
Στην Καλαμάτα, η δημοσιογράφος από την Εσθονία, φιλοξενούμενη στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», είχε την ευκαιρία, με τη βοήθεια του Σωτήρη Θεοδωρόπουλου, να γνωρίσει τα ήθη και έθιμα της Μεσσηνίας.
Στην Κυπαρισσία φιλοξενήθηκε στο «Apollo Resοrt Art Hotel», όπου με την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου και υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, Γεωργία Χριστοδούλου, επισκέφθηκαν επιχειρηματίες και παραγωγούς τοπικών προϊόντων, περιηγήθηκαν στην κεντρική αγορά και την Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας. Μάλιστα, η ίδια μίλησε και πήρε συνεντεύξεις από επαγγελματίες της πόλης και επισκέφθηκε και τον Παλιό Νερόμυλο στους Μύλους.
Οι εντυπώσεις της, όπως και η ίδια δήλωνε, είναι εξαιρετικές, όχι μόνο από τη φιλοξενία, αλλά και από τον πλούτο της περιοχής.
Ενθουσιασμένη, δε, υπογράμμιζε ότι δεν περίμενε ποτέ τόσο ζεστή φιλοξενία και τόσο πλούσια σε προϊόντα περιοχή, αλλά συνάμα και τόσο ενδιαφέρουσα από αρχαιολογικής και ιστορικής σημασίας!
Κάνοντας τελευταία στάση στην «Costa Navarino», όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σχετική με την ελληνική κουζίνα και γαστρονομία, φεύγει έχοντας κρατήσει στις αποσκευές της ήχους, γεύσεις, αρώματα από τη μεσσηνιακή γη, τα οποία θα μεταλαμπαδεύσει στον κόσμο της Εσθονίας, ώστε να επισκεφθούν στο μέλλον τη Μεσσηνία, ενώ γεμάτη όμορφα συναισθήματα εξεδήλωσε την πρόθεσή της σύντομα να επισκεφθεί ξανά την περιοχή και τους φίλους που γνώρισε! 

Του Ηλία Γιαννόπουλου