Η εθνική βόλεϊ νεανίδων στην Καλαμάτα! (φωτογραφίες)

Η εθνική βόλεϊ νεανίδων στην Καλαμάτα! (φωτογραφίες)

Φιλικά με Ισπανία στο κλειστό και προκριματικά Πανευρωπαϊκού

Μετά το Final 4 ανδρών και γυναικών η Μεσσηνία φιλοξενεί ένα ακόμη σημαντικό βολεϊμπολικό γεγονός και τη σπάνια ευκαιρία να υποδεχθεί μια εθνική ομάδα, εν προκειμένω το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των νεανίδων για προπονήσεις, φιλικά, αλλά και επίσημους αγώνες.

Η Εθνική Νεανίδων θα κάνει καθημερινά διπλές προπονήσεις στο κλειστό της Παραλίας, το Μεγάλο Σάββατο, τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα θα δώσει τρία φιλικά παιχνίδια με την αντίστοιχη ομάδα της Ισπανίας, ενώ οι αγώνες του ομίλου (στον οποίο μετέχουν επίσης οι Σλοβακία, Ελβετία, Βέλγιο) θα διεξαχθούν το τριήμερο 24-26 Απριλίου.

Υπεύθυνος προπονητής είναι ο Κώστας Παπαδόπουλος και αυτές τις πρώτες ημέρες στο πλευρό του είναι ο πρώην διεθνής άσος (και νυν αθλητής του ΑΟ Καλαμάτα 80’) Χρήστος Δημητρακόπουλος, ενώ από την Κυριακή θα βρεθεί στην Καλαμάτα και ο Κυριάκος Καμπερίδης.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος «από τις συνθήκες που έχουμε συναντήσει στην Καλαμάτα. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι εξαιρετικές, αφού όπως πάντα οι άνθρωποι στην Περιφέρεια κάνουν τα πάντα για να λύσουν το όποιο πρόβλημα προκύπτει», ενώ όσον αφορά στο αγωνιστικό μέρος, ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε στο σάιτ της ΕΟΠΕ: «Στο αρχικό κομμάτι της προετοιμασίας έχουμε κάποιες σημαντικές απώλειες, οι οποίες όμως είναι αναγκαστικές αφού οι Κωνσταντινίδου, Στράντζαλη, Παπάζογλου έχουν υποχρεώσεις στο Παγκόσμιο Σχολικό και η Βασιλαντωνάκη σήμερα τελειώνει τους αγώνες της με τον Παναθηναϊκό. Έτσι αρχικά δουλεύουμε κάποια πράγματα σε τεχνικά κομμάτια κι αργότερα θα δουλέψουμε στην τακτική.
Τα κορίτσια μόλις έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις που είχαν στα πρωταθλήματα τους και είναι σε καλή κατάσταση. Είμαστε βέβαια λίγο προσεκτικοί με την Ψωμά και την Γκουντιμένκο, οι οποίες προέρχονται από τραυματισμούς, αλλά τους έχουν ξεπεράσει και είναι πλέον καλά».

Η αποστολή της εθνικής μας είναι η εξής:

Πασαδόροι: Λαμπρινή Κωνσταντινίδου (Ηρακλής Θεσσαλονίκης), Χαρά Παπαδοπούλου Ηρακλής Ιωαννίνων), Κωνσταντίνα Δρακουλίδου (Ελπίδα Αμπελοκήπων), Σάρα Τζεϊρανίδου (ΠΟ Ν. Μουδανιών)

Διαγώνιες: Ανθή Βασιλαντωνάκη (Παναθηναϊκός), Άντζελα Δέμπη (Ελπίδα Αμπελοκήπων)

Λίμπερο: Ειρήνη Κοκκινάκη (Ολυμπιακός), Μαρία Αικατερίνη Ξανθοπούλου (ΔΑΣ Ωραιοκάστρου)

Ακραίες: Όλγα Στράντζαλη (Ηρακλής Θεσσαλονίκης), Αλεξάνδρα Ψωμά (ΑΟ Μαρκοπούλου), Αθανασία Φακοπουλίδου (Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός, Μαρία Σωτηρίου (Ηλυσιακός), Κατερίνα Παπάζογλου (Ελπίδα Αμπελοκήπων), Ζωή Φάκη (ΑΕΚ)

Κεντρικές: Άννα Καλαντάτζε (Ελπίδα Αμπελοκήπων), Ιωάννα Γκουντιμένκο (Ηρακλής Κηφισιάς), Ζαχαρούλα Γιαννέλου (ΑΟ Μαρκοπούλου), Μαρία Ιφιγένεια Πατεράκη (ΑΕ Βύρωνα).