Η υπόθεση για τα σκουπίδια είναι στημένη, ισχυρίζεται το ΚΚΕ

Η υπόθεση για τα σκουπίδια  είναι στημένη, ισχυρίζεται το ΚΚΕ

«Την ώρα που πρέπει να οργανωθεί ο αγώνας για να μη γίνει το σκουπιδοεργοστάσιο στην Καλλιρρόη, κάποιοι φλυαρούν, διαλογίζονται και φιλολογούν» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και εξηγεί:
«Πάνε παρέα με αυτούς που ψήφισαν στο Πε.Συ. το Δεκέμβρη του 2011 και τώρα, πρόσφατα, στη συνεδρίαση για τη Μελέτη Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων της ΤΕΡΝΑ. Η επιλογή της μεθόδου διαχείρισης, η χωροθέτηση των εγκαταστάσεων, η κατασκευή, η λειτουργία, η συντήρηση, η τιμολόγηση, ακόμα και ο έλεγχος, παραδίδουν τα πάντα στην ΤΕΡΝΑ.
Οι καπιταλιστές τύπου ΤΕΡΝΑ νοιάζονται για τη μεγιστοποίηση των κερδών τους και όχι για την υγεία των κατοίκων και το σεβασμό στο περιβάλλον. Γι’ αυτό χωροθετούν δίπλα στα σπίτια μας, πάνω σε σεισμογενές ρήγμα στην Καλλιρρόη, σε γη υψηλής παραγωγικότητας, πάνω σε υδροφόρο ορίζοντα.
Φτάνουν στο σημείο να παραποιούν, να αλλοιώνουν και να πλαστογραφούν την εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος στο Πε.Συ. για τη ΜΠΕ της ΤΕΡΝΑ και από τις εννιά σελίδες να παρουσιάζουν τις πέντε! Να αποκρύπτουν ότι ακόμα και η Διεύθυνση της Περιφέρειας εισηγείται ότι δεν μπορεί να ψηφιστεί η ΜΠΕ της ΤΕΡΝΑ, γιατί χωροθετεί πάνω σε σεισμογενές ρήγμα στην Καλλιρρόη, γιατί έρχεται σε πάμπολλα σημεία σε αντίθεση με το δικό τους Περιφερειακό Σχεδιασμό για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.
Αυτά ήθελε να καταγγείλει ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης, Νίκος Γόντικας. Το ήξεραν και γι’ αυτό δεν του έδωσαν το λόγο στη συγκέντρωση που έγινε το Σάββατο 5/4 στο Μελιγαλά, γι’ αυτό δεν αντέδρασε κανένας από τους περιφερειακούς συμβούλους εκπροσώπους της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ ή όποιων άλλων σχημάτων εμφανιστούν. Άφησαν μόνο να μιλήσει ο εκπρόσωπος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πετράκος και διαβάστηκε μήνυμα του βουλευτή της Ν.Δ. Σαμπαζιώτη.
Είναι όλοι τους συνένοχοι. Ψάχνουν φόρμουλα για να περάσουν αυτές οι εγκληματικές επιλογές. Δεν είναι τυχαίο ότι και ο Βουδούρης στις πρώτες του δηλώσεις είπε ότι δε θα ακυρώσει το διαγωνισμό και ότι είναι υπέρ των ΣΔΙΤ».