Και τώρα το ντέρμπι με τον Παναργειακό για τη “Μαύρη Θύελλα”

Και τώρα το ντέρμπι με τον Παναργειακό για τη “Μαύρη Θύελλα”

ΝΙΚΗΦΟΡΟ (2-1) ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

Του Νίκου Μπαλόπουλου

Τη μεγαλύτερη δυνατή συγκομιδή επιζητά η ομάδα της Καλαμάτας στις τελευταίες στροφές του πρωταθλήματος, ευελπιστώντας ότι η επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου σε συνδυασμό με απώλειες της πρωτοπόρου Ερμιονίδας, θ’ ανοίξουν το δρόμο για την αναρρίχησή της στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 4ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής. Ένα από τα σημαντικότερα εμπόδιο, ίσως το σημαντικότερο ανάμεσα στα παιχνίδια που απομένουν για τι κλείσιμο της σεζόν, είναι αυτό του Παναργειακού, ομάδα με την οποία ισοβαθμεί η Μαύρη Θύελλα στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και την οποία υποδέχεται την Κυριακή στο σπουδαιότερο ματς της 25ης αγωνιστικής. Ο Γκόφας και οι ποδοσφαιριστές του ξέρουν πολύ καλά ότι για να διατηρηθούν ζωντανοί στο κόλπο της πρωτιάς θα πρέπει να πάρουν τους τρεις βαθμούς και με σύμμαχο την αναμέτρηση του 1ου γύρου, όταν και η Καλαμάτα είχε επικρατήσει εύκολα μέσα στο Άργος (4-1), ξεκίνησαν χθες την προετοιμασία τους για το κομβικό αυτό παιχνίδι. Προετοιμασία, η οποία άνοιξε με προπόνηση για ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών και συνεχίστηκε με φιλικό παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα, διάρκειας 70 λεπτών, με αντίπαλο τον Εθνικό Μελιγαλά.
Η Καλαμάτα βρέθηκε να χάνει, καθώς μόλις στο 3΄ ύστερα από σέντρα του Καραπετιάν ο Μουρούσιας με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1, όμως στο 20΄ από σέντρα του Καλογερόπουλου ο νεαρός Κακαλής έφερε το ματς στα ίσια με καρφωτή κεφαλιά. Το τελικό σκορ του φιλικού, που ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να κρίνει τα αγωνιστικά δεδομένα ο κ. Γκόφας, διαμορφώθηκε στο 34΄, με ωραίο σουτ του Σκόνδρα λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του Ξενούλη. Η Καλαμάτα είχε μια ακόμη σημαντική ευκαιρία να σκοράρει στο 65΄, όμως ο Κακαλής στάθηκε άτυχος, καθώς η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ριγανάς, Σοφός, Τσόπελας, Κωνσταντόπουλος, Καλογερόπουλος (36′ Τσιμικλής), Κουντάνης, Πούτσης (42′ Τσιρίλο), Ν. Βασιλόπουλος (36′ Κουρούπης), Αθανασόπουλος (45′ Οδεμισιώτης), Σκόνδρας (36′ Τριανταφυλλάκης), Κακαλής.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Ξενούλης (36′ Κατσαρέας), Οθ. Εμμανουήλ, Κανελλόπουλος, Κουτίβας (49′ Ντ. Βασιλόπουλος), Γερμάνης, Ντούζια (17′ Μαραβέλας), Τσώνης, Ν. Εμμανουήλ, Μουρούσιας, Θανόπουλος, Καραπετιάν (41′ Λάγιος). Ακόμη αγωνίστηκαν και οι νεαροί παίκτες των Πρασίνων Πουλιών Καλύβας, Παπαθεοδώρου, Μάντης, Μάλαμας, Λυμπερόπουλος.

«Μπήκε» στο πρόγραμμα ο Οντβόνγκ
Η προετοιμασία μπαίνει από σήμερα στην τελική ευθεία για το παιχνίδι της Κυριακής, οπότε και ο κ. Γκόφας θα στρέψει το βλέμμα του κυρίως σε θέματα τακτικής αντιμετώπισης του αντιπάλου, έχοντας στη διάθεσή του Καλογερόπουλο, Κωνσταντόπουλο και Πούτση, που εξέτισαν τις ποινές τους. Θετικά είναι τα νέα και για τον Οντβόνγκ, που πήρε μέρος στη χθεσινή προπόνηση και ίσως βρίσκεται στην αποστολή για το ματς με τον Παναργειακό, ενώ αντιθέτως συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα ο Γεωργακόπουλος.

Έντονη κινητικότητα στις τάξεις του κόσμου
Η κρισιμότητα της Κυριακάτικης αναμέτρησης κάνει εκτός από τους ποδοσφαιριστές και τον φίλαθλο κόσμο της Μαύρης Θύελλας να κινείται αναλόγως. Μάλιστα οι ιθύνοντες της ομάδας, πιστεύουν ότι, εφόσον βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες, ο κόσμος θα είναι πάρα πολύς στο Δημοτικό Στάδιο, όπου θα βρεθούν και φίλαθλοι του Παναργειακού.

Σήμερα οι εκλογές των Παλαιμάχων
Προγραμματισμένη για σήμερα είναι η Γενική Συνέλευση των Παλαιμάχων της Καλαμάτας, που θ’ αναδείξει τη διοίκηση για την επόμενη διετία. Από τις 7.00 – 8.00 μ.μ. μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέτουν υποψηφιότητες, και κατόπιν θ’ ακολουθήσει η διαδικασία των εκλογών. Θυμίζουμε ότι ο Μανώλης Θεοδώρου, που είναι πρόεδρος για 11 συνεχόμενες διετίες, θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, διεκδικώντας τη συνέχιση του έργου του.