Λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές στην Καλαμάτα: «Όχι» λέει στο «Θ» ο Π. Νίκας, να πάρει θέση ζητά ο Θ. Μπρεδήμας


Στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και πιθανόν στο Βόλο ή την Καλαμάτα θα γίνει η πιλοτική εφαρμογή του απελευθερωμένου κυριακάτικου ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, όπως ψήφισε την περασμένη Κυριακή η Βουλή, ανέφερε σε προχθεσινό του δημοσίευμα «το Βήμα».
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, «φέρεται οι δήμαρχοι των παραπάνω περιοχών να έχουν συμφωνήσει, χωρίς να αποκλείεται η περίπτωση να το έχουν και οι ίδιοι προτείνει […], ενώ δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί ακόμη αν η τρίτη περιοχή θα είναι ο Βόλος ή η Καλαμάτα και πόσες Κυριακές θα είναι ανοικτά τα καταστήματα σε κάθε μία από τις δύο πόλεις».
Ερωτηθείς από το «Θάρρος» ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, απάντησε πως «δεν πρόκειται να συνηγορήσω ποτέ, θα συνταχθώ με τις αποφάσεις του Εμπορικού Συλλόγου».
Για το ίδιο θέμα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Θόδωρος Μπρεδήμας, κάλεσε τον «απερχόμενο δήμαρχο να ξεκαθαρίσει, δημόσια, τη θέση του σχετικά με τα αναγραφόμενα στο “ΒΗΜΑ” της περασμένης Κυριακής, αν προτίθεται να συναινέσει σε πιλοτικό πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο υποχρεωτικά θα πρέπει να ανοίγουν τα πάσης φύσεως καταστήματα της Καλαμάτας, όλες τις Κυριακές του χρόνου!
Αν ισχύει το “πιλοτικό” αυτό πρόγραμμα, θα εξοντώσει τον εμπορικό και επαγγελματικό κόσμο της Καλαμάτας, ο οποίος δια των συλλόγων και σωματείων του έχει εκφράσει την αντίθεσή του στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων με σχετικές αποφάσεις του.
Επειδή η εφαρμογή του μέτρου του ανοίγματος των καταστημάτων όλες τις Κυριακές πλήττει τον εμπορικό κόσμο και ευνοεί τα μεγάλα ξενόφερτα σούπερ μάρκετ,   καλούμε τον απερχόμενο δήμαρχο να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο στην προσεχή συνεδρίασή του και να ληφθεί σχετική απόφαση κατά του ανοίγματος των καταστημάτων υποχρεωτικά κάθε Κυριακή».