Μέσα σε μια ώρα «καθάρισε» η Ελλάδα τη Σλοβακία για τον προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (φωτογραφίες)


Μόλις 61 λεπτά χρειάστηκε η Εθνική ομάδα βόλεϊ Νεανίδων για να συντρίψει τη Σλοβακία με 3-0 (25-14, 25-06, 25-07) στην πρεμιέρα του προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο στην Καλαμάτα, με έξι συνολικά αγώνες. Η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου ήταν εντυπωσιακή και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο της.
Στο Κλειστό της Παραλίας βρέθηκε αρκετός κόσμος, που ενθάρρυνε τις προσπάθειες των Ελληνίδων, ενώ δε λείπουν και οι φίλαθλοι που βρίσκονται στο πλευρό των φιλοξενούμενων ομάδων.
Στο άλλο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής του 6ου Ομίλου, το αγωνιστικό ενδιαφέρον ήταν μεγαλύτερο, με το Βέλγιο ν’ αποκαλύπτεται ως ισχυρός αντίπαλος, καθώς κέρδισε το απόγευμα με 3-0 σετ την Ελβετία. Η τελευταία θα είναι η σημερινή αντίπαλος της Ελλάδας, στο παιχνίδι που επίσης θ’ αρχίσει στις 8 το βράδυ.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα κυνηγήσει απόψε τη 2η νίκη της προκειμένου να παίξει όλα για όλα το Σάββατο στο τελευταίο και πιο δύσκολο καθώς φαίνεται ματς, κόντρα στο Βέλγιο, με την ευχή να κάνει εκεί το 3×3, παίρνοντας την πρωτιά που χαρίζει την απ’ ευθείας πρόκριση για το πανευρωπαϊκό που θα γίνει το καλοκαίρι σε Εσθονία και Φιλανδία.
ΕΛΛΑΔΑ: Βασιλαντωνάκη, Κωνσταντινίδου, Στράντζαλη, Γκουντιμένκο, Ψωμά, Καλαντάτζε, Ξανθοπούλου λ., Παπάζογλου, Δρακουλίδου, Φακοπουλίδου, Γιαννέλου, Δέμπη.
ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Mastalirova, Glorikova, Polackova, Szaboova, Pisecna, Babjakova, Jancova, Resutikova, Hrebickova, Nemcova, Rachelova.
 
 
Αποτελέσματα-Πρόγραμμα 6ου ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ
1η αγωνιστική
Βέλγιο – Ελβετία 3-0 (25-18, 27-25, 25-19)
Ελλάδα – Σλοβακία 3-0 (25-14, 25-06, 25-07)
Παρασκευή 25 Απριλίου – 2η αγωνιστική
17.30: Βέλγιο – Σλοβακία
20.00: Ελλάδα – Ελβετία
Σάββατο 26 Απριλίου – 3η αγωνιστική
17.30: Ελβετία – Σλοβακία
20.00: Ελλάδα – Βέλγιο