Οι σταθμοί που μπορούν να τη φέρουν στην κορυφή για τη Μαύρη Θύελλα

Οι σταθμοί που μπορούν να τη φέρουν στην κορυφή για τη Μαύρη Θύελλα

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΝΙΚΕΣ ΣΕ ΑΧΑΓΙΑ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΣΑΓΕΪΚΑ

Του Νίκου Μπαλόπουλου

Επτά αγωνιστικές απέμειναν μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στον 4ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής και η διαφορά ανάμεσα στην πρωτοπόρο Ερμιονίδα και τη Μαύρη Θύελλα μειώθηκε στους τέσσερις, επαναφέροντας στις τάξεις της Καλαμάτας την ελπίδα ακόμη και για την κατάκτηση της πρωτιάς.
Η αλήθεια είναι πως ο Σύλλογος της Αργολίδας έχει πολύ μεγάλο προβάδισμα, καθώς πέραν των τεσσάρων βαθμών υπερτερεί και στην ισοβαθμία, ωστόσο το σχετικά βατό πρόγραμμα που έχει η Καλαμάτας στους τελευταίους σταθμούς, δίνει τη δυνατότητα για τη μείωση ή και για την εξάλειψη της διαφοράς.
Πιο συγκεκριμένα, η Θύελλα έχει να δώσει τέσσερα παιχνίδια στο Δημοτικό Στάδιο και τρία ματς εκτός, με αντιπάλους τους Αιτωλικό, Παναργειακό, Δόξα Μανωλάδας, Πανναυπλιακό (εντός), Αχαϊκή, Μεσολόγγι, Σαγέικα (εκτός).
Από την άλλη πλευρά η Ερμιονίδα έχει επίσης τέσσερις αγώνες στην έδρα της (Πανόπουλο, Παναργειακός, Αχαϊκή, Μεσολόγγι) και τρεις αναμετρήσεις μακριά απ’ αυτή (Αιτωλικό, Μανωλάδα, Πανναυπλιακό).
Ρίχνοντας μια ματιά στο πρόγραμμα των δύο ομάδων, θα έλεγε κανείς ότι και η Ερμονίδα έχει αρκετά βατό και μαζί τη δυνατότητα να διατηρήσει τη διαφορά που τη χωρίζει από την Καλαμάτα. Όποιος είναι ρεαλιστής το αντιλαμβάνεται με την πρώτη ματιά, όμως η Θύελλα μπορεί να ελπίζει, εφόσον κάνει αυτή πρωτίστως το καθήκον της. Ζητούμενο για την ομάδα του Γκόφα είναι το απόλυτο στην έδρα της, και οι ελάχιστες δυνατές απώλειες στους αγώνες μακριά απ’ αυτή, όπου το δυσκολότερο έργο θα είναι σίγουρα στην αφιλόξενη Αχαγιά. Εάν πράξει όλα τα παραπάνω, τότε πράγματι μπορεί να ελπίζει, καθώς μονάχα εύκολο δεν αναμένεται να είναι το πέρασμα της Ερμιονίδας τόσο από τη Μανωλάδα, όσο και από το Ναύπλιο, στο γειτονικό ντέρμπι, ή ακόμη και από το Αιτωλικό. Όλα αυτά όμως είναι συμπεράσματα που προκύπτουν μέσα από καθαρά θεωρητικό επίπεδο, και κυρίως μέσα από την ελπίδα όλων των Μεσσήνιων να πετύχει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τη μεγάλη ανατροπή.

Ρεπό χθες και από σήμερα το βλέμμα στο Αιτωλικό
Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό μέρος, καθώς αυτό είναι που μετρά και αυτό θα δώσει τους βαθμούς, η Καλαμάτα ξεκινά από σήμερα την προετοιμασία της για την εντός έδρας αναμέτρηση της Κυριακής με αντίπαλο τον Άρη Αιτωλικού. Ο κ. Γκόφας έδωσε χθες ρεπό στους παίκτες του, κάποιοι εκ των οποίων πάντως βρέθηκαν στο στάδιο ακολουθώντας ειδικό πρόγραμμα και από σήμερα στρέφει την προσοχή τους στο πρώτο εκ των δύο προσεχών εντός έδρας αγώνων της ομάδας. Θυμίζουμε ότι δεν υπολογίζονται οι Κωνσταντόπουλος, Καλογερόπουλος, που είναι τιμωρημένοι, ενώ συνεχίζουν το ατομικό πρόγραμμα οι Οντβόνγκ και Γεωργακόπουλος.
Τέλος χθες το πρωί αντιπροσωπεία της ομάδας και συγκεκριμένα το μέλος του Δ.Σ. Κώστας Γυφτέας και οι ποδοσφαιριστές Σκαρλάτος, Ριγανάς, μετέβησαν στην Αθήνα, στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Αγίων Αναργύρων όπου τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία του Θανάση Καραχάλιου, πατέρα του ποδοσφαιριστή της Καλαμάτας, Αλέξανδρου Καραχάλιου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα από ανακοπή καρδιάς.