Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις των προσωρινών τιμών μονάδος για τον περιμετρικό

Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις των προσωρινών τιμών μονάδος για τον περιμετρικό

Η αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου για τη συμπληρωματική απαλλοτρίωση του περιμετρικού της Καλαμάτας και συγκεκριμένα για το τμήμα πίσω από το εργοστάσιο του Καρέλια, στα όρια μεταξύ Ασπροχώματος και Λεΐκων και έως  το τέλος του δρόμου, συζητήθηκε χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο. 
Η αίτηση αφορούσε 177 περιπτώσεις, σχετικά με βελτιώσεις στον περιμετρικό και σε παράδρομους.
Ιδιοκτήτες έχουν θέσει ζητήματα ιδιαίτερων αποζημιώσεων, καθώς μειώνεται η αξία των ακινήτων τους, λόγω του γεγονότος ότι σε πολλά σημεία ο δρόμος ή οι παράδρομοι έχουν υψομετρική διαφορά από τα ακίνητά τους και δεν έχουν πρόσβαση.
Ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Ηλιόπουλος, σημείωσε ότι πριν 10 ημέρες εκδόθηκε η απόφαση του Εφετείου, σχετικά με την οριστική τιμή, επισημαίνοντας πως αυτή θα αποτελέσει οδηγό. 
Ο μάρτυρας του δημοσίου από την πλευρά του, επισήμανε ότι οι περισσότερες περιπτώσεις δεν αφορούν καθαρά οικόπεδα, αλλά αγροτικά ακίνητα ή περιαστικά. 
Η απόφαση αναμένεται περίπου σε 3 μήνες, ενώ κατά το Σεπτέμβριο αναμένεται να αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες, όπου θα γίνει ο τελικός συμψηφισμός, καθώς η πλειοψηφία των ιδιοκτητών έχει πάρει λεφτά, και με τον ορισμό της τιμής από το Εφετείο θα γίνει εκκαθάριση. 
Ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος, για το ότι ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις των προσωρινών τιμών μονάδος και απομένει το τελικό στάδιο που είναι η οριστική τιμή και κατέληξε:
«Σοβαρά θέματα με τους ιδιοκτήτες δεν υπάρχουν. Για τα θέματα που έχουν προκύψει με τις τράπεζες, ελπίζω να δοθεί γρήγορα λύση από την κυβέρνηση και να ολοκληρωθεί. Τουλάχιστον για τον κόμβο του Καρέλια, θα πρέπει στο τέλος της χρονιάς να είμαστε έτοιμοι». 
Β.Β.