Ο Π. Νταγιόπουλος εκπρόσωπος της Ευρώπης σε διεθνές συνέδριο ιατρικής σε χώρες Ασίας και Ειρηνικού


Μία ακόμη τιμητική διάκριση για τον καλαματιανό επιστήμονα Παναγιώτη Νταγιόπουλο έγινε γνωστή τις προηγούμενες ημέρες.  Η Ορθοπεδική Εταιρεία Ασίας-Ειρηνικού ζήτησε από την Ευρωπαϊκη Ορθοπεδική Εταιρεία Γόνατος να στείλει τρεις χειρουργούς ορθοπεδικούς σε ένα τιμητικό ταξίδι για χειρουργεία και εκμάθηση των τελευταίων χειρουργικών τεχνικών. Ένας από αυτούς που επελέγησαν είναι και ο Παναγιώτης Νταγιόπουλος., ο οποίος ξεκίνησε από τις 25 Μαρτίου ένα μεγάλο ταξίδι σε Χονγ Κονγκ, Μακάου, Νέα Ζηλανδία, Σίδνεϊ, Μελβούρνη, Ιαπωνία, το οποίο ολοκληρώνεται στις 16 Απριλίου.
Ο κ. Νταγιόπουλος θα παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στη χειρουργική του γόνατος τόσο για την αρθροπλαστική του γόνατος και τη χρήση ρομποτικών συστημάτων όσο και την αρθροσκοπική αντιμετώπιση των αθλητικών κακώσεων όπως η ρήξη του πρόσθιου χιαστού, αλλά και άλλες παθήσεις.
Η Ορθοπεδική Εταιρεία της Ασίας-Ειρηνικού, που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης, είναι μια διεθνής επιστημονική κοινωνία ανοιχτή σε όλα τα άτομα που εμπλέκονται σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο, αρθροσκόπηση και αθλητιατρική.
Ανάμεσα στους σκοπούς της είναι να ενθαρρύνει την έρευνα, την εκπαίδευση και την ανταλλαγή των κλινικών και επιστημονικών πληροφοριών μεταξύ των διαφόρων χωρών Ασίας-Ειρηνικού χωρών στους τομείς της χειρουργικής επέμβασης στο γόνατο, αρθροσκόπηση και αθλητιατρικής, φέρνοντας σε επαφή  γιατρούς από την  Ευρωπη, που ειδικεύονται στους παραπάνω τομείς.
Ο Παναγιώτης Νταγιόπουλος είναι αριστούχος διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών (2008) και το βιογραφικό του είναι γεμάτο κλινικό έργο, επιστημονική δραστηριότητα και ερευνητικό έργο.
 Πραγματοποίησε την ειδίκευσή του στη Χειρουργική Ορθοπαιδική και Τραυματολογία αρχικά στο Νοσοκομείο Guy’s & St. Thoma’s στο Λονδίνο και στη συνέχεια στο Γ.Ν. Αθηνών «Γ. Γεννηματάς». Στη συνέχεια, εξειδικεύθηκε στην κλινική ATOS στη Χαϊδελβέργη στη χειρουργική του κάτω άκρου. Εργάζεται στη Λυών μαζί με το διεθνούς φήμης ορθοπαιδικό David Dejour, με ιδιαίτερο επιστημονικό πεδίο ενδιαφέροντος τη χειρουργική του γόνατος και του ισχίου, τόσο στην επανορθωτική χειρουργική των ενηλίκων όσο και στην αρθροσκοπική αντιμετώπιση των αθλητικών κακώσεων.

του Αντώνη Πετρόγιαννη