Σήμερα το Συνέδριο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη με σημαντικές ομιλίες

Σήμερα το Συνέδριο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη με σημαντικές ομιλίες

Με σημαντικές ομιλίες θα ξεκινήσει σήμερα στις 11.00 το πρωί στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, το Συνέδριο που οργανώνει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο Δήμος Καλαμάτας και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ), με θέμα «Περιφερειακή Ανάπτυξη και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».
 
Χαιρετισμοί
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, τον Αλέξανδρο Γιαννέλο Πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης, τον Παναγιώτη Νίκα Δήμαρχο Καλαμάτας και ομιλία του Δημήτρη Μανιάτη Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας με θέμα «Κοινωνική επιχειρηματικότητα – Θεσμικός ρόλος και παρουσίαση δράσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας».
Επίσης, θα απευθύνουν χαιρετισμό, ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.
Θα ακολουθήσουν οι εξής εισηγήσεις:
– Η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία ως δομικά στοιχεία της αναπτυξιακής στρατηγικής των περιφερειών. Η συμβολή του ΤΕΙ Πελοποννήσου, από τον καθηγητή, Αναπληρωτή Πρόεδρο του Συμβουλίου ΤΕΙ  Ιωάννη Παπουτσή.
– Προοπτικές για την Ελληνική Επιχειρηματικότητα στην Υποσαχάρια Αφρική, από το Δημήτρη Μανιατάκη, Οικονομολόγο, Γενικό Γραμματέα Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Ανάπτυξης
– Τουρισμός-Μοχλός Ανάπτυξης της Ελλάδας, από τον Στέφανο Θεοδωρίδη, Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ ΑΕ
–  Συμπεράσματα της Έκθεσης «Σχέδιο «Οδικού Χάρτη» για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη
των Περιφερειών της Ελλάδας» από τον Δρ. Κίμων Στεριώτης, Οικονομολόγο.
 
Ομιλίες
Μετά από μικρό διάλλειμα, το Συνέδριο θα συνεχίσει με τις εξής ομιλίες:
–  Η ανάπτυξη μεταποιητικών βιομηχανιών στην Περιφέρεια, από τον Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλος της «Παπαδημητρίου Χ.Κ. ΑΒΕΤ».
– Η συμβολή των ΕΛ.ΤΑ. στην Περιφερειακή Ανάπτυξη από τον Κωστή Μελαχροινό, Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλο, ΕΛΤΑ Α.Ε.
– Η συμβολή της ΔΕΗ Α.Ε. στην ανάπτυξη των περιφερειών, Κωνσταντίνος Δόλογλου, Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ ΑΕ.
– Η συμβολή της AEGEAN στην Περιφερειακή Ανάπτυξη από τον Ιωσήφ Μαστοραντωνάκη, Διευθυντή Διοίκησης και Υπηρεσιών Εδάφους της AEGEAN
– Κοινωνία των Πολιτών και Κοινωνική Οικονομία από τον Σταύρο Μηλιώνη, Πρόεδρος Δ.Σ., Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ), Πρόεδρο Δ.Σ., Οργανισμός Διοίκησης και Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης
– Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη από τον Κωνσταντίνο Ζωντανό, Αναπλ. Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ.