Στις 5 Μαΐου ο Αλέξης Τσίπρας στην Καλαμάτα για προεκλογική ομιλία


Στις 5 Μαΐου θα βρίσκεται στην Καλαμάτα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και θα είναι ο ομιλητής στην κεντρική προεκλογική ομιλία που θα πραγματοποιήσει το κόμμα για τις ευρωεκλογές στην κεντρική πλατεία μαζί με τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή.
Χθες, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος και ο γραμματέας της Νομαρχιακής στο νομό, Σπύρος Μωρακέας, παρουσίασαν τις θέσεις του κόμματος για τις ευρωεκλογές, καλώντας τον κόσμο να αντισταθεί με σύνθημα «Στις 25 Μαΐου ψηφίζουμε και φεύγουν».
Επίσης, ανακοίνωσαν ότι στελέχη του κόμματος θα περιοδεύσουν σε όλο το νομό το επόμενο διάστημα, ενώ το Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, θα δοθεί ομιλία με τον κ. Γιάννη Δραγασάκη και θέμα «Η ανάπτυξη της Περιφέρειας σε περίοδο κρίσης», την οποία διοργανώνει η περιφερειακή παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Πελοπόννησος Πρώτα».
 
Ηχηρό μήνυμα
Ο κ. Πετράκος παρατήρησε αρχικά πως είναι η πρώτη φορά που θα γίνουν μαζί τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, τις ευρωεκλογές ως πολιτικές εκλογές. Γι’ αυτό, όπως είπε, πρέπει οι Έλληνες να στείλουν ηχηρό μήνυμα αντίστασης για μια διαφορετική δημοκρατία.
Αναφέρθηκε στη «λίστα Τσίπρα», τονίζοντας ότι σε αυτές τις εκλογές η ψήφος αποσκοπεί στο να υπάρξει μια άλλη πρόταση για την Ευρώπη, η πρόταση που εκφράζει ο Αλ. Τσίπρας για μια δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη: «Η ψήφος στις ευρωεκλογές αφορά στην Ελλάδα. Ψηφίζουμε και για την Ελλάδα. Οι ευρωεκλογές πρέπει να αποτελέσουν δημοψήφισμα για τα μνημόνια, την τρόικα και τη λιτότητα. Όποιος ψηφίζει Ν.Δ., Ελιά, Ποτάμια και ό,τι άλλο του αγρού, ψηφίζει Σουλτς, Μπαρόζο και, κυρίως, Μέρκελ. Σε αυτούς ψήφος είναι στήριξη για να συνεχισθεί η καταστροφή της Ελλάδας. Χρειαζόμαστε ψήφο που θα ανατρέψει τα μνημόνια και την τρόικα».
 
Αλ. Τσίπρας
Ακολούθως, ο βουλευτής ανέφερε ότι όσα λέγονται ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο είναι εμπαιγμός του λαού, αφού στις 5 Μαΐου θα πρέπει να ψηφισθεί το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Με την ψήφο στις ευρωεκλογές, όπως είπε, δεν πρέπει να χαρίσουμε στις τράπεζες τα 240 δισ. που τους έχουν δοθεί από το 2008. 
Από την πλευρά του, ο κ. Μωρακέας τόνισε ότι στις ευρωεκλογές υπάρχει το δίλημμα, αν θα ταχθούμε υπέρ μιας Ευρώπης της Μέρκελ και των μνημονίων ή υπέρ μια Ευρώπης των λαών.
Η ευρωπαϊκή «λίστα Τσίπρα», είπε, έχει τύχει μεγάλης υποστήριξης και η εξέλιξη αυτή είναι θετική όχι μόνο για το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τη χώρα μας.
Αναλυτική αναφορά έκανε στο ευρωψηφοδέλτιο, χαρακτηρίζοντάς το ισχυρό και πολυσυλλεκτικό και υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι κομματικό, καθώς συμμετέχουν 14 εξωκομματικές προσωπικότητες.
Κλείνοντας αναφέρθηκε στην επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Μεσσηνία. 

Της Βίκυς Βετουλάκη